Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpșunile, de ajutor în creșterea imunității

ro

18 Feb, 2021 00:00 2503 Marime text
  • Spre deosebire de alte fructe, căpșunile se depreciază foarte repede, pierzându-și, evident, proprietățile.
  • Pentru a beneficia de efectele antioxidante, este obligatoriu să consumăm căpșuni proaspăt culese care nu au fost tratate cu stimulente.
Așa cum știm cu toții, întotdeauna căpșunile proaspete sunt cele mai eficiente din toate punctele de vedere.
 
În primul rând, gustul dulce siropos și aroma inconfundabilă a fructelor proaspete sunt unice, dar efectele terapeutice sunt relevante doar atunci când aceste fructe parfumate sunt foarte proaspete.
 
Pigmenții antocianici din componența căpșunilor care dau și culoarea roșie acestora, vitamina C și fenolii, ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge și la creșterea imunității. Spre deosebire de alte fructe, căpșunile se depreciază foarte repede, pierzându-și, evident, proprietățile. Într-o proporție destul de mică se mai păstrează în cele congelate și în fresh-urile mixte (fructe proaspete și fructe congelate).
 
Călugării știu că substanțele active se găsesc doar în căpșunile proaspat  culese, motiv pentru care, încearcă pe cât posibil să profite de efectele terapeutice ale acestora, cu precădere în luna iunie, scrie autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulată "Leacuri mănăstirești".
 
Am menționat acest lucru, deoarece în ultima vreme, găsim căpșuni în supermarketuri indiferent de anotimp.
 
Trebuie să știm însă, că aceste fructe sunt crescute forțat și stimulate astfel încât nu mai au niciun fel de efect terapeutic. Pentru a beneficia de efectele antioxidante, este obligatoriu să consumăm căpșuni proaspăt culese care nu au fost tratate cu stimulente.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii