Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Efectele biologice ale căpșunilor

ro

19 May, 2021 00:00 2754 Marime text
  • Căpșunele au multe alte beneficii asupra sănătății – în afara acestui efect minunat – de „curățire“ a uriașului sistem de canalizare, care este sistemul limfatic.
  • Ajută la ”curățarea” articulațiilor de toate depunerile acide, favorizând dispariția durerilor articulare și a durerilor de spate.

Căpsunile sunt plante din familia Rosacealeor (din aceeași familie cu cireșele, vișinii, dar și cu merii, perii, prunii, piersicii, caișii, corcodușii, murele și zmeura). Toate plantele familiei Fragaria sunt numite comun căpșuni, fiind fructe comestibile.

Căpșunile cresc bine în soluri fertile, dar pot fi cultivate practic oriunde, sunt rezistente și adaptabile, prind repede și se înmulțesc rapid.

Ca acțiune principală asupra organismului – căpșunile sunt drenori limfatici prin excelență, acționează în special asupra ganglionilor limfatici – și ulterior asupra rinichilor, stimulând eliminările renale de toxine și acizi.

Dar acțiunea principală a căpșunilor este asupra ganglionilor limfatici – pe care îi „curăță“ de toxine, stimulând eliminarea și circulația acestora de-a lungul limfaticelor spatelui (în special). Ca un fel de „fluid de desfundare“ a țevilor de canalizare, înfundate prin depunerea și acumularea reziduurilor aderente.

Când persoana are sistemul limfatic foarte încărcat cu toxine sau rinichii slăbiți, atunci apare „alergie la căpșuni“ – o erupție de intensitate variabilă pe piele, însoțită sau nu de fenomene alergice respiratorii (umflarea mucoaselor). Știm că pielea este al treilea rinichi și atunci când rinichii nu funcționează, pielea preia funcția de eliminare.

După consumul de căpșune este forțată eliminarea limfatică, și dacă rinichii nu fac față sau sunt prea multe toxine de eliminat – totul va ieși pe piele.
 

Căpșunele au multe alte beneficii asupra sănătății

Toți cei care au alergie la căpșuni – știu că acesta este un semnal de alarmă cu privire la starea sistemului lor limfatic și a rinichilor – și știu că au nevoie neapărat de o detoxifiere.

Căpșunele au multe alte beneficii asupra sănătății – în afara acestui efect minunat – de „curățire“ a uriașului sistem de canalizare, care este sistemul limfatic.

Au efecte anti-oxidante (anti-îmbătrânire), efecte de detoxifiere și neutralizare a radicalilor liberi (cu protecție împotriva radiațiilor și a diferiților alți poluați și substanțe chimice). Așa cum spuneam, au un efect de stimulare a diurezei și mai ales a filtrării renale, având și o acțiune tip antiseptic asupra căilor urinare. Ajută la „curățirea“ articulațiilor de toate depunerile acide, favorizând dispariția durerilor articulare și a durerilor de spate.

Sursa text: centrulnatura.ro.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii