Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înălțarea Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

ro

25 May, 2023 07:59 1181 Marime text

Conform Calendarului Ortodox, la data de 25 mai, creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului. 

Arimex Comexim 2000 asigură în continuare un meniu special pentru pacienții săi. 

La micul dejun, pacienţii vor primi ceai cu lămâie, sunca de Praga, mozzarella, unt, ouă roşii, branza proaspăta de vaci, gem de capsuni,  iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce si iaurt natural.
 
La prânz, pacienţii vor primi pe mese, ciorbă de rosii cu fidea si oase garf, supă de spanac cu orez, supa de morcovi, supa de spanac cu fulgi de ou, supa de spanac cu smantana, supă strecurata de legume, piept de pui dezosat la cuptor în sos ostropel cu piure de cartofi, rasol de piept dezosat de pui la tava şi cartofi la cuptor, piept de pui dezosat la cuptor cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor cu sote de broccoli, morcovi şi cartofi, branza proaspata de vaci cu piure de cartofi, aripi de pui barbeque cu piure de cartofi, salată de varză, salata de sfecla rosie, iar la desert – cozonac cu cacao, nuca si rahat, banane, portocale, mere, mere coapte cu miere şi stafide.

La cină, pacienţii au servit ceai lipton cu lămâie, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, mămăliguţă cu brânză proaspata de vaci şi smântână, legume gratinate cu branza proaspata de vaci, iar la desert - biscuiţi, prăjitură de casa.
 
Potrivit credinței ortodoxe, la 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos, se sărbătoreşte Înălțarea Domnului. Anul acesta, praznicul este marcat joi, 25 mai. Ziua ilustrează momentul în care Hristos s-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor şi a doi îngeri. Sfânta Scriptură descrie că Mântuitorul şi-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvanta, s-a înălţat la cer, în timp ce un nor l-a făcut nevăzut pentru ochii lor.

Aşa se face că astazi, devenim şi martori ai Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos aşa cum am fost martori ai Învierii, ai Jertfei, dar si ai Întrupării Domnului nostru Iisus Hristos.

 „Omul, când face binele, este colaborator al lui Dumnezeu. Cu cât faci mai mult bine, cu atât trebuie să fii mai smerit, gândindu-te că Dumnezeu te-a ales să fii angajat al Lui, să fii colaborator al Lui la împlinirea binelui. Orice virtute pe care o realizăm în suflet ne deschide calea spre Inălţare. Se cuvine deci, să ne îmbrăcam ca aleşi ai lui Dumnezeu, cu milostivirile îndurărilor, cu bunătatea, cu blândeţea, cu smerenia, cu îndelungă răbdare, îngăduindu-ne unii pe alţii, iertând unul altuia şi peste toate să ne îmbrăcăm cu dragostea care este legătura desăvârşirii, iar pacea lui Hristos care covârşeşte toată mintea, să stăpânească în inimile noastre! Asta-i calea Înălţării. Să ne plecam împreună genunchii şi să rostim «Hristos s-a Înălţat!» Să dăm mărturie pentru ultimul eveniment din viaţă de pe pământ al Mântuitorului, care s-a înălţat la cer binecuvântându-i pe oameni. Să ne rugăm pentru iertarea păcatelor noastre, pentru întărirea credinţei noastre, pentru sănătate, pentru vindecarea neputinţelor noastre, pentru buna înţelegere şi spor în casă, pentru îndepărtarea tuturor primejdiilor şi vrăjmaşilor, pentru smerenie, răbdare, înţelepciune, pentru rodirea în fapte bune.

Să ne rugăm pentru îmbelşugarea roadelor pământului, pentru pace sufletească şi pace în ţară. Să ne rugăm pentru a primi putere să ducem greutatea zilei care începe şi a celor ce vor urma, să putem să ne rugăm, să credem, să nădăjduim, să răbdam, să iertam şi să iubim. Să ne rugăm pentru ajutorarea celor sărmani, a celor robiţi, pentru cei bolnavi, pentru cei singuri si tristi, pentru toţi cei aflaţi în suferinţă, pentru cei aflaţi în spitale, pentru însănătoşirea tuturor acestora“, a declarat Vergil Drăghici, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii