Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armonia Hospital Consiliere nutrițională dedicată diversificării alimentației la bebeluși

ro

23 Oct, 2023 17:00 914 Marime text
foto: Pexels
  • Diversificarea (alimentația complementară sau ablactarea în trepte) reprezintă trecerea de la alimentația exclusiv lactată la o alimentație mai variată, prin introducerea unor alimente semisolide, altele decât laptele
 
Armonia Hospital din Constanța vine în sprijinul tinerelor familii care au nevoie de ajutor în ceea ce privește modurile corecte de a începe diversificarea la bebeluși.
 
Astfel, clinica de la malul mării oferă consiliere nutrițională pentru diversificare și autodiversificare la bebeluși. „Te invităm cu drag la o ședință specială de consiliere dedicată diversificării alimentației pentru micuțul tău în curs de dezvoltare. Împreună cu medicul nutriționist vei explora momentul optim pentru a introduce alimentele solide în dieta bebelușului tău si vei afla cum să creezi un meniu diversificat și plin de nutrienți.”, au transmis specialiștii de la Armonia Hospital.
 
Ce este diversificarea?
 
Alimentația sugarului și a copilului mic este esențială pentru sănătatea lui ulterioară și a viitorului adult. Primii doi ani de viață sunt cu atât mai importanți, cu cât în această perioadă creșterea și dezvoltarea au cel mai accelerat ritm.
 
În acest sens, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Societatea Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică, dar și Asociația Americană de Pediatrie recomandă ca, cel puțin în primele 4-6 luni de viață, bebelușul să fie hrănit cu lapte matern. În lipsa lui, în condițiile în care acesta este insuficient sau când există contraindicații de a consuma lapte de mamă, se pot folosi formule de lapte praf.
 
Diversificarea (alimentația complementară sau ablactarea în trepte) reprezintă trecerea de la alimentația exclusiv lactată la o alimentație mai variată, prin introducerea unor alimente semisolide, altele decât laptele.
 
Se recomandă începerea diversificării în jurul vârstei de 6 luni, ghidată în special de 3 condiții:
  1. Copilul stă în șezut și își susține bine capul
  2. Copilul își coordonează bine ochii, mâinile, gura încât să se poată uita la mâncare, să o ia cu mâna și să o ducă singur la gură.
  3. Copilul poate să înghită mâncarea. 
 
Citește și:
Armonia Hospital, prin Pangeea by Family Center Centre noi în Constanța pentru tratarea infertilității de cuplu și consultanță nutrițională (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii