Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RawVeganJoy Roşii umplute cu legume crucifere

ro

01 Oct, 2013 11:05 2889 Marime text
De multe ori mi-am spus ca ar trebui sa profit mai des de aceste comori ale sanatatii si sa le gasesc retete care sa le faca atractiv de mancat.
Consumul legumelor crucifere (numele lor provine de la petalele lor in forma de crucifix), consumate sub forma de sucuri sau preparate in stare cruda, dupa metodele raw veganismului, pot influenta in mod pozitiv starea noastra de sanatate. Din această familie fac parte: varza, conopida, broccoli, gulia, napul, ridichea, varza de Bruxelles si varza Kale. Ele sunt renumite pentru multele vitamine, minerale si alti compusi pe care le contin si care pot ajuta la reducerea riscului aparitiei unor boli, dintre care cea mai importanta este cancerul.
Legumele crucifere contin fitochimicale, care au un rol activ în protecţia organismului contra bolilor, neutralizeaza acţiunea radicalilor liberi, scad presiunea sangvina şi nivelul colesterolului. Pe langa acesti compusi, legumele crucifere ajuta, de asemenea, la detoxifiere si la prevenirea deteriorarii celulelor.
Din primavara mi-am propus sa fac rosii umplute, dar abia astazi am gasit o formula care sa ma incite.

Ingrediente:

    conopida - 1 castron
    broccoli - 1 castron
    ardei capia - 2 bucati
    rosii - 4 bucati
    praz - 1 bucata
    seminte de floarea soarelui - 1/4 castron
    patrunjel verde - 1 legatura
    lamaie - 1 bucata
    ulei de nuca presat la rece - 3 linguri
    sare de Himalaya - dupa gust
    peperoncini - dupa gust

Reţeta completă aici: rawveganjoy.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii