Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:00 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciuperci pleurotus cu maioneză de caju şi usturoi

ro

24 Sep, 2013 09:33 3117 Marime text
Din nou s-au adunat multe retete, experimente si idei despre care nu am mai apucat sa scriu in ultimele luni.
Mi-am propus ca in urmatoarea perioada sa contabalansez lucrurile si sa aloc timp comuniunii cu natura, explorarilor interioare, calatoriilor exterioare, cartilor, miscarii sub toate formele si acestui spatiu de suflet, atat de drag mie.
In aceasta idee am amanat pentru la toamna proiecte, seminarii, onorarea unor invitatii primite de la cativa oameni speciali si am sa inchei peste o saptamana, cu ocazia Workshopului aniversar de la BeOrganic, o perioada plina de evenimente.
Dupa aceasta am sa intru intr-o "vacanta de-o vara", pentru ca vreau sa profit la maximum de acest anotimp superb, pe care l-am asteptat cu entuziasm si multe planuri.

Retetele care urmeaza sunt excelente, total pe "gustul" nostru si au trecut cu brio proba timpului.

Ingrediente:

    ciuperci pleurotus - 1000 g
    nuca de caju - 100 g
    mustar raw - 1 lingura
    lamaie - zeama de la 1 bucata
    usturoi verde (partea alba) - 2 bucati
    ulei extravirgin de masline - 3 linguri
    apa de izvor - cat este necesar
    sare de Himalaya - dupa gust
    piper macinat - dupa gust
   
Marinata pentru ciuperci
    apa de izvor - 1500 ml
    lamaie - zeama de la 3 bucati
    sare de Himalaya - 1 lingura
    usturoi verde - 2 bucati
    chimen macinat - 1/2 lingurita
    isop macinat - 1/2 lingurita
    piper negru macinat - 1/2 lingurita
    chilli - 1/4 lingurita

Reţeta completă aici: rawveganjoy.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii