Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:19 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

casadex.ro Cum se aranjeaza corect o masa festiva – rafinament si eleganta

ro

27 Dec, 2013 08:47 4000 Marime text
A fi o gazda perfecta e considerat o adevarata arta. Atributiile unui amfitrion care se respecta nu se opresc la gatit sau supravegherea bucatelor, pentru ca felurile de mancare servite sa fie aspectuoase si, evident, comestibile. Intretinerea conversatiei la masa si carmuirea discutiei spre subiecte de interes general, in asa fel incat nimeni dintre invitati sa nu se simta exclus, conceperea unui meniu adecvat ocaziei, selectia vinurilor si bauturilor potrivite – toate aceste lucruri fac parte din indatoririle unei bune gazde.

Desigur, orice ocazie sociala care aduce impreuna oameni cu personalitati distincte se bucura de o anumita doza de spontaneitate si nu este lipsita de imprevizibil; totusi poti “orchestra” cu delicatete o cina daca te bazezi pe bun-gust si pe bun-simt. Poate cea mai mare responsabilitate a ta in astfel de circumstante este insa atentia la detalii, pe care ai ocazia sa ti-o exersezi inainte de sosirea invitatilor, in momentul in care pregatesti decorul si aranjezi masa. Tine minte: o gazda perfecta nu lasa nimic la voia intamplarii, asa ca trebuie sa inveti din timp toate regulile pe care le cere eticheta: cate farfurii se pun la masa, cum se asaza tacamurile, de cate pahare e nevoie, unde se serveste cafeaua si altele asemenea. Asadar, sa incepem!

Articolul integral pe casadex.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii