Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Ouă umplute cu creer (rețetă interbelică)

ro

28 Feb, 2022 10:23 1614 Marime text



Se fierb 7-8 ouă tari, se curăță și se taie în două în lungime. Se scot gălbenușurile. Se curăță un creer de vițel și se ține pe mașină 10 minute în apă clocotindă.


Se scurge, după ce s-a răcit se taie în bucăți și se freacă cu gălbenușurile răscoapte, se adaugă sare, piper și una sau 2 linguri de smântână. Cu această compoziție se umplu jumătățile de ou și se așează unele lângă altele într-un gratin de porțelan uns cu unt.

Restul de compoziție îl mai subțiem cu puțină smântână și îl turnăm peste ouă. Se presară cu parmezan și se dă la cuptor la foc potrivit. Se ține până începe să se rumenească.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.



Credit foto © Dreamstime.com


Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro




Citește și:GastroArt Haché (rețetă interbelică)


GastroArt Salată de varză roșie (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii