Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Macaroane picante (rețetă interbelică)

ro

20 Jan, 2022 08:26 1608 Marime text

Trecem prin sită 6 roșii coapte, mari și nefierte, păstrăm zeama într-o farfurie.



Între timp, fierbem în apă cu sare 300 gr. macaroane pe care, când sunt fierte, le scurgem și le limpezim bine cu apă rece.




Tragem în grăsime încinsă sau în ulei o ceapă tăiată foarte mărunt împreună cu 200 gr cârnaț afumat, adăugăm jumătate din sosul de roșii și mestecăm pe foc până când absoarbe tot lichidul. Atunci se amestecă cu macaroanele, se încălzesc bine împreună cu mezelurile pe foc și numai la urmă adăugăm și restul sosului de roșii, fie care îl încingem câteva clipe la foc, apoi servite, cui îi place poate pune în sosul de roșii și puțin zahăr, se servește cu salată sau castraveți acri.



Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.






Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).


Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro








Citește și:

GastroArt Minciunele (rețetă din 1933)


GastroArt Piftele din cartofi (reţetă din 1933)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii