Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:41 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Borș de bobodă (rețetă din 1931)

ro

06 Jan, 2022 10:57 1111 Marime text



Luăm zarzavatul, îl spălăm, îl tăiem și-l punem să fiarbă cu puțină apă într-o oală.




În altă oală punem borșul și-l fierbem cu o ciapă.





După  ce fierbe zarzavatul, îl scoatem și-l punem în borș, unde punem și puțin orez și cu puțină zeamă în care a fiert zarzavatul.





Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea).





Am păstrat ortografia originală.





Caiet pentru gospodarie Brăila 1931, interbelic, borș, lobodă



Citește și: GastroArt  From Russia with love. De ce, la ei, sarmalele sunt numite porumbei Și multe alte povești cu păsări false

Crap umplut (rețetă din 1931)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii