Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:03 27 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Crap umplut (rețetă din 1931)

ro

02 Jan, 2022 09:57 1812 Marime text
Crapul pentru umplut se curăță, se scot măruntaiele și se spală.


Umplutura se face astfel: se dă nucile prin mașină adăugăm un ou, stafide, orez fiert de mai înainte puțin, puțină verdeață, piper și sare.

Cu această umplutură umplem crapul și-l coacem și apoi îl punem într-o tavă, turnăm peste el unt de lemn încins și-l dăm la cuptor.


Apoi se sevește tăindu-l în bucăți ca un pește, prăjit ca o friptură.


Cantități: 1 crap mic, 1 de untdelemn, 200 gr. orez, 15 gr. stafide, 20 gr. nuci, 5 gr. zahăr, 2 gr. sare, vin, miez de pâine.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.


Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).


Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.Sursa foto și text:  GastroArt.ro


Citește și: 

GastroArt Cartofi umpluți (rețetă din 1931)
GastroArt.ro Palais des dames (rețetă din 1931)
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii