Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Particularitățile tranziției la alimentația vindecătoare

ro

05 Oct, 2021 00:00 2600 Marime text

 
  • Sub influența razelor soarelui se fabrică vitamine în pielea omului.
  • Dar lucrul cel mai important pentru alimentația potrivită speciei umane, care devine mai ușoară în acest anotimp, este apariția plantelor proaspete, ce reprezintă alimentația naturală a oamenilor. 
Este grea schimbarea de pe azi pe mâini la alimentația vindecătoare și nu oricui îi reușește. Așa cum deja am menționat, la schimbare este nevoie ca fiecare să aibă destulă răbdare. Cea mai grea este partea de trecere dincolo de obișnuințele alimentare. Mult timp este posibil să nu se reușească aceasta, cel puțin nu până când omul își asumă responsabilitatea completă pentru starea sa de sănătate.
 
În prima parte a cărții am indicat cum omul poate să schimbe alimentația funcție de fiecare anotimp, trecând ușor spre Sistemul natural de însănătoșire: este valabil pentru cei deciși, care au foarte clar scopul procesului și știu exact ce doresc să obțină.
 
 Când cineva vede nevoia unei schimbări, dar are încă frici și îndoieli, atunci este cel mai bine ca primul pas în schimbare să-l facă în timpul primăverii. Atunci începe să stea soarele mai mult pe cer, ne îmbrăcăm mai ușor și întregul corp preia din energia solară, care i-a lipsit în timpul iernii.
 
Sub influența razelor soarelui se fabrică vitamine în pielea omului. Dar lucrul cel mai important pentru alimentația potrivită speciei umane, care devine mai ușoară în acest anotimp, este apariția plantelor proaspete, ce reprezintă alimentația naturală a oamenilor.
 
Acestea pot să fie atât plante crescute în sălbăticie, cât și legume și ierburi din grădină. Majoritatea dintre voi știți din proprie experiență cum dorința de consum de carne scade în perioada primăverii.
 
Cu această ocazie vreau să accentuez importanța vitaminelor și a numeroaselor substanțe medicamentoase care sunt conținute în alimentele vegetale. Avantajul acestora contra medicamentelor sintetice constă în faptul că ele pot fi preluate de celulele vii, datorită faptului că plantele conțin și multe alte componente, ce au acțiune asupra reacțiilor chimice (pe care le pot intensifica sau diminua).
 
De aceea, substanțele farmacologice ce se găsesc în celulele vii ale plantelor au o acțiune mai blândă asupra organismului omenesc. Ele nu se ”năpustesc” asupra întregului sistem de reacții chimice din celule, așa cum se întâmplă la consumul de substanțe sintetice sau concentrate.
 
În perioada trecerii la o alimentație sănătoasă vă recomand să susțineți organismul cu proceduri de curățenie. Există multiple metode posibile, precum băile, compresele (cataplasmele), masajele, clismele etc. Sistemul însănătoșirii naturale este deschis la orice fel de metode atât tradiționale, cât și ne-tradiționale.
 
Doresc să subliniez că aceste proceduri de curățenie nu sunt gândite pentru a ”detoxifica” regulat corpul. Ele nu servesc în nici un caz la neutralizarea acțiunii dăunătoare a consumului de carne, fără să fie oprit acest consum. Prescriu proceduri de curățare numai în perioada de trecere, pentru a ușura re-orientarea organismului către alimentația bazată pe plante. După schimbare, aceste proceduri nu mai sunt necesare.
 
Ca orice formă de tratament, alegerea unei sau alteia dintre proceduri va fi individuală. Depinde de caracterul omnului, de particularitățile și preferințele sale.
 

Sursa text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii