Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro DESPRE PUTERE

ro

26 Nov, 2017 10:37 1976 Marime text
Perioada de la final de an se caracterizează prin energii intense și prin ”lucru” interior extrem de activ.

Postul Ortodox ne-a prilejuit tuturor intrarea in perioade de detoxifiere și de jocuri de curățare, atât la nivel fizic, cât și la nivel emoțional / mental.

De circa o săptămână mi-am început propriul proces de curățenie interioară și detoxifiere, alături de ritualuri de recunoștință și mulțumire. Am profitat de faptul că pe 23 noiembrie a fost Ziua Recunoștinței în SUA și am implementat spiritul acesteia în viața mea zilnică, găsind continuu motive pentru care să spun ”Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc”.

Așa încât, mulțumesc elevilor Școlii Sănătate 5D pentru încrederea lor și participarea la Jocul Schimbării pe care l-am propus în această Școală, dar în mod special mulțumesc absolvenților Școlii Sănătate 5D, care continuă drumul alături de mine, spre profunzimi de găsire de Sine de necrezut și neimaginat cândva.

Și mulțumesc îngerilor de copii, pe care îi văd zilnic la cabinet sau despre care citesc continuu, în mesajele de la pacienții mei. De la ei învăț enorm, mult mai multe decât din cărți sau din cursurile la care particip continuu.

Studiind această săptămână una dintre cărțile mele favorite, Cheia Genelor, de Richard Rudd, am ajuns și la Cheia 34 în care se discută despre forță și putere.
Și ca un făcut, și Cristela Georgescu, prietena mea de suflet, a postat pe blog-ul ei un dialog ”despre putere” între ea și copii săi.

Și am tot discutat în multe consultații la cabinet și pe mail, despre ”putere”, împuternicire și rezistență.

Mi-am reamintit că ”puterea” a fost dintotdeauna unul dintre subiectele mele favorite, întrucât chiar una dintre lucrarile mele de absovire (la Masterul de management al serviciilor de sănătate) a fost ”Despre putere”.
În acea perioadă, de acum 20 de ani și ceva, studiam despre Niccolo Machiavelli și aspecte ale puterii exterioare, acea putere ce intenționează controlul comportamentului oamenilor.

În prezent, discut mai mult despre ”puterea interioară”, acea sursă a supraviețuirii ființelor umane.
Puterea unei mame, când viața copilului ei este în pericol.
Puterea unui bărbat, când familia îi este amenințată.
Puterea oricărui individ ce apare atunci când vrea să salveze pe cineva.

Această putere interioară duce la fapte miraculoase și la magie.
Știm că există.
Știm că este în interiorul nostru, al tuturor.
Doar că avem dificultăți să o accesăm, pentru că ea este înconjurată de nenumărate alte energii ”parazitare”, care îi slăbesc vibrația: frica, neîncrederea, grijile, îndoiala sau nesiguranța.
În Cheia genelor 34 se face o diferențiere foarte clară între FORȚĂ și PUTERE.

Forța este acea pornire care intenționează să facă să se întâmple lucrurile așa cum vrea persoana respectivă. Ea vine mult din Ego-ism și din vanitate (EU!)
Puterea este abilitatea interioară de a folosi energia Universului și a circumstanțelor și a obține ceea ce este mai bun, cu efort minim. Vine din conexiunea cu Divinul sau cu ”tot ce este”.

Forța presupune eforturi mari și ”împins” contra curentului, de multe ori cu rezultate minime și cheltuiala importantă.
Puterea implică ”curgerea” cu ușurință și eleganță și obținerea de cele mai bune rezultate cu putință, în circumstanțele existente.

Acționând cu ”forță” ne împotrivim curgerii energiei din acel moment, fluxului general. Asta ne indică faptul că suntem deconectați de ”totul”.
Acționând cu împuternicire, înseamnă că ne-am ”cuplat” la flux și totul din jurul nostru ne sprijină și ne împinge înainte.

Fiecare dintre noi are dorințe, vise și năzuințe, dar și multe așteptări.
De la sine, de la ceilalți și de la circumstanțe.
Vrem de multe ori ca lucrurile să se întâmple ”după voia noastră”. Și când nu se întâmplă asta, apare sentimentul de eșec, dezamăgire, nemulțumire și frustrare.

Am văzut zeci de oameni care vroiau să facă alte persoane să se comporte într-un anume fel (soții care se așteptau ca soții lor să se comporte cum doreau ele, sau mame care așteptau de la copiii lor ce credeau ele că trebuie să fie mai bine, sau șefi care așteptau de la subalterni o anumită conduită). Și toți cei ”așteptau” s-au confruntat cu intense dezamăgiri și nemulțumire.
Pentru că ”așteptările” înseamnă ”amăgiri” – iar dez-amăgirea este doar dușul rece primit de la Univers care îți semnalizează când folosești forța și nu puterea.

În dieta de detoxifiere tip post ortodox sau orice alt tip de post, poți folosi forța sau puterea interioară.
Când ”forțezi”, practic te lupți cu propriul corp (semnalizându-i continuu prin frustrarea și emoțiile negative ce le încerci că este un nemernic și un neputincios) și încerci să-i impui să meargă într-o direcție în care acesta poate nu este pregătit (încă) să meargă.

În zilele care au trecut am reînceput un proces de detoxifiere fizic și emoțional profund, observând pentru prima oară o senzație de ușurință și lejeritate emoțională pe care nu le-am mai simțit până acum.
Ca și cum toate ”antrenamentele” anterioare își fac, în sfârșit, efectul și corpul a priceput ”mesajele”.

Am simțit cum comunic altfel cu propriul meu corp și semnalele sale și mai ales, cum nu-l mai agresez cu așteptările minții și nu-l mai forțez să respecte ”ca la carte” regulile de detoxifiere.

Și tocmai, pentru că nu-l mai forțez și îi ofer energie frumoasă, de recunoștință și mulțumire, cooperează și participă la procesul de detoxifiere mai bine ca niciodată.
Cred că este prima oară de mulți ani, de când mă aflu în procesul de vindecare prin dietă și detoxifiere, când trăiesc DIRECT, în corpul meu fizic, senzația de PUTERE INTERIOARĂ IMPLICITĂ a corpului fizic.
Corpul ȘTIE și POATE ceea ce n-am crezut că se va întâmpla niciodată: să mă poarte relaxat și seren, printr-un proces dificil de curățenie și eliminări.

Simțindu-se respectat și iubit, dar și acceptându-i-se posibilitățile și viteza de înaintare, corpul a devenit vehiculul pe care l-am dorit dintotdeauna: puternic și mândru, echilibrat și cooperant.

Este pentru prima oară când am simțit cum ”cerșetoarea” a reușit să-și depășească vanitatea și ignoranța rănilor trecutului și să accepte bunătatea și frumusețea iubirii transmise de inimă.

Puterea interioară vine din inima noastră.
Inima s-a deschis după foarte mult timp, atunci când a fost momentul potrivit și a simțit că o poate face.

Am folosit FORȚA mulți ani de zile, cu mine și cu cei din jur.
M-am forțat și i-am forțat pe cei din jurul meu să facă / să fie în multe feluri.
Rezultatele au fost minime iar pierderea de energie, considerabilă.

Nu mi-a venit ușor să accept ideea de PUTERE ca fiind predarea în mânile Universului și a Energiei a tot din jurul meu.
Pentru că a te împuternici este totuna cu a avea CREDINȚĂ.
A avea încredere în forța Divină, în ceva mai mare și mai puternic decât tine, ce te ghidează și te sprijină ÎNTOTDEAUNA.

Am primit continuu mii de semnale că forța Divină este alături de mine, așa cum și voi primiți în fiecare zi, de la ciripitul păsărilor și până la razele soarelui de dimineață, de la zâmbetul unui copil întâlnit pe drum și până la cuvintele amabile ale unui străin întâlnit pe stradă sau cu care ai discutat la telefon (mi s-a urat, acum câteva zile: ”O ZI VESELĂ VĂ DORESC!”).
Dar mi-a fost deajuns?
Nu, desigur.

Parcă nu era destul, parcă nu era suficient.

Vechea mea condiționare ”dacă nu muncesc pe brânci, nu obțin rezultate și nu merită” m-a împiedicat să-mi folosesc puterea și m-a împins să tot folosesc forța.

Da, am aflat că le posed pe ambele, puterea și forța, în cantități redutabile.
Da, știu că le pot folosi împotriva mea sau a altora, dar știu și că le pot folosi pentru vindecare, bine și creație.

Probabil că de asta a durat atât de mult să mi le reasum în mod conștient și să le pot simți, în corpul fizic. Pentru a permite integrarea întregii învățături și facilitarea pe viitor a unor decizii mult mai înțelepte.

Puterea interioară este INVIZIBILĂ dar se simte fără îndoială.

La fel precum ”puterile invizibile” ale lumii în care trăim acum (vorba Cristelei și a băieților ei – puterea banilor și puterea informațiilor manipulatoare).

Forța este de multe ori evidentă și naște mereu rezistență și lupte.

Expresia favorită a forței este ”încerc”.
De câte ori ”încerc” ceva – eu mă învârt ”în cerc”. Adică nu fac mare lucru, decât mai dau o roată și constat cât de prost și neputincios sunt.

Puterea NU ”încearcă”. Ci când este MOMENTUL POTRIVIT, puterea acționează.

Vă invit pe toți să învățăm împreună să nu ne mai luptăm cu noi înșine, și să diferențiem clar între FORȚĂ și PUTEREA INTERIOARĂ, între ”ÎNCERCARE” și ACȚIONARE.
Vă invit ca în săptămâna ce urmează să vă observați momentele în care ”vă forțați” să faceți ceva ce nu vă doriți (să mergeți undeva, să vorbiți cu cineva, să faceți ceva).
Și în timp ce vă observați reacția emoțională inevitabilă (iritare, frustrare, nemulțumire etc) opriți-vă o secundă – ȚINEȚI-VĂ RESPIRAȚIA – și apoi trageți aer adânc în piept.

În momentul de tăcere care se instalează, datorită respirației profunde, amintiți-vă cuvântul PUTERE.
AM PUTERE.
SUNT PUTERE.


Și vedeți ce se întâmplă în acel moment.
Lăsați-vă în voia vibrației puterii interioare.
Dacă este să fie ACȚIUNE, se va întâmpla ceva.
Dacă nu este să fie, asta este. NU MAI ÎNCERCAȚI.
Faceți ce vă îndrumă corpul să faceți (mergeți la culcare, sau relaxați-vă!).

Când înțelegem că suntem în stare să ne schimbăm realitatea prin puterea gândurilor, emoțiilor și cuvintelor (acțiunilor) noastre, vom începe să exersăm din ce în ce mai des această abilitate.

Avem nevoie de multe exerciții până corpul ”automatizează” comportamente noi.

Știți cât suntem de puternici cu toții?
Știți cât suntem de rezistenți?

Dacă respirăm și suntem în viața, acum, aici, în mijlocul celei mai poluate și îmbâcsite societăți ce a existat vreodată pe Pământ – SUNTEM FOARTE PUTERNICI!
Amintiți-vă.

Să petrecem o altă săptămână interesantă cu toții, curgând treptat către ziua de 1 decembrie și apoi spre Super-luna plină de pe 3 decembrie, făcând exercițiul de simțire a vibrației PUTERII în corpul nostru fizic.
Și lăsând-o să ne ghideze în cele mai bune acțiuni și comportamente pentru toți cei implicați.

Neuitând la final să rostim cu recunoștință: MULȚUMESC, MULȚUMESC, MULȚUMESC.

Jocul este din ce în ce mai frumos.

Din adâncul inimii mele, pentru voi toți care citiți acest material, o îmbrățișare de împuternicire.
Suntem împreună, de aceea suntem ȘI MAI PUTERNICI.

Cu iubire,
Sorina

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii