Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Aspecte legate de sănătate importante în completarea unui stil de viață/ dietă fructariană

ro

23 Sep, 2021 00:00 2358 Marime text

 
  • Michael Arnstein vorbește despre aspecte legate de sănătate care i se par importante în completarea unui stil de viață/ dietă fructariană.   
  • O dietă raw fructariană cu conținut scăzut de grăsimi este fundamentală pentru o stare bună de sănătate. 

Spune-ne mai multe despre tine, unde locuiești, cu ce te ocupi, despre familia ta etc.?

Numele meu este Michael Arnstein. M-am născut în Ianuarie 1977, am 36 de ani, sunt căsătorit și am 3 copii de 12, 11 și respectiv 7 ani. Dețin o companie de dimensiuni medii de software în domeniul comertului on line din industria bijuteriilor, „The Natural Sapphire Company”. Locuiesc și muncesc în New York.
 
De-a lungul anilor, am început sa elimin tot mai multe alimente nesănătoase și am învățat mai multe despre nutriție și formarea mea ca atlet de performanță. Am fost un alergător competitiv în timpul liceului și am intrat în clasamentul statal în ultimul an. În acel moment mă consideram vegetarian; cea mai mare parte a mâncării mele consta in plante si cereale, fierte cu includerea ocazională de pește, lactate / brânză cu conținut scăzut de grăsimi și ouă.

Eram mândru de disciplina mea alimentară de la o vârstă fragedă. Credeam că mâncam extrem de sănătos, și mă simțeam bine cu privire la aspectele etice și de mediu de a nu mânca aproape nici un aliment de origine animală.

Când am ajuns la 20 de ani, am început să elimin alte alimente, în fiecare an de la 1 ianuarie ca o rezoluție de Anul Nou.

Pește un an, apoi brânză încă un an (care a fost greu!), apoi toate lactatele (lapte/ smântână), apoi ouă și produse realizate cu ouă, și în cele din urmă toate alimentele prăjite.

Până când am ajuns la 26 sau 27 de ani, eram deja un vegan foarte strict.

Curând nu am mai avut nimic in dieta mea nimic la care să „renunț” la 1 ianuarie … sau cel puțin așa credeam..
 
La 27 de ani am încercat dieta tradițională „raw”, care era compusă în principal din unturi din semințe (nuci) foarte bogate in grăsimi, super-alimente, de tone de avocado și toate tipurile de „biscuiți/gustări raw” bogate în grăsimi și deshidratate. Unul din motivele pentru care am dorit să fac o altă schimbare în dietă a avut de a face cu greutatea mea în constantă creștere în ultimii ani. Am început din nou să mă implic în competițiile sportive de alergări (între timp au apărut și copiii) și am devenit conștient de faptul că greutatea corporală era un factor important în a obține performanță
 
Ce alte aspecte legate de sănătate ți se par importante în completarea unui stil de viață/ dietă fructariană?
 
O dietă raw fructariană cu conținut scăzut de grăsimi este fundamentală pentru o stare bună de sănătate. Am descoperit că și alte părți ale vieții mele s-au îmbunătățit în urma succesului și a stării de sănătate provenite de pe urma dietei mele. Simt că dieta mea este ca un sol bogat, și din el poate crește un copac puternic în toate direcțiile.
 
În primul rând, relația cu mine însumi s-a imbunătățit foarte mult mâncând atât de simplu, natural si pur. Am iubire de sine și respect, alegând să nu mă mai rănesc singur cum făceam cu vechia mea dieta ce consta în alimente ce creau dependență și care mă făceau să mă simt slab din punct de vedere fizic și mental.
 
Când am iubire de sine, încredere în mine și o atitudine mentală pozitivă, aceste lucruri mă fac o persoană mai bună în orice alt domeniu al vieții mele: devin mai darnic, mai răbdător, și mai puțin egoist decât eram atunci când mâncam pizza sau alte alimente vegetariene procesate.
 
Frucitarianism este un fundament pentru o atitudine pozitivă. Sunt în măsură să gândeasc cu mai multă claritate și viteză atunci când mănânc în acest fel. Acest lucru îmi permite să gestionez afacerea mea și îndatoririle de zi cu zi de la locul de muncă mult mai eficient.
 
Acest lucru îmi permite, fără îndoială, să produc mai mulți bani și să am mai mult timp liber pentru alte lucruri dn viața mea. Exercițiul intensiv este ceva ce mă bucură pe deplin. Îmi place să văd cât de mult pot împinge limitele corpului meu, pentru a vedea pe deplin puterea și potențialul său. Acest lucru pentru mine este emoție aplicată în viață.
 
Dieta mea fructariană îmi permite toate aceste provocări fizice.
 
Somnul devine mai mult decât o prioritate, pentru că doresc sa îmi odihnesc complet corpul după antrenamente intensive. O dietă fructariană vă permite să dormiți mult mai bine, pentru că în acel moment corpul nu mai este preocupat cu digestia alimentelor grele, gătite. Există beneficii infinite și recompense care vin din acest mod natural de a te hrăni.
 
 Sursa text: www.centrulnatura.ro

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii