Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Trezirea

ro

19 Feb, 2015 00:00 2160 Marime text
Am audiat recent ultima transmisie a lui Matt Kahn, misticul modern care răstoarnă complet ”spiritualitatea” așa cum o știam.



Și am primit câteva mesaje care m-au ”atins” în profunzime.

Unul dintre ele mi se aplica în mod special:
Trezirea din EGO este precum deșteptarea dintr-o beție ”spirituală”.
Când trăiești în EGO este ca și cum ai fi energetic BEAT!
TREZIREA ESTE CA O SOBRIETATE SPIRITUALĂ!

Și am avut o altă constatare care m-a zguduit: AM FOST ”BEATĂ” peste 40 DE ANI!
Am trăit într-o stare de ceață și confuzie mentală, în care mi-am făcut rău continuu, m-am purtat urât cu mine însămi (și îngrozitor cu ”copilul meu interior”) și bineînțeles, m-am purtat nu foarte bine cu toți cei din jurul meu.

Chiar și pentru faptul că le-am transmis, inconștient, energia mea de nemulțumire, morocăneală, iritare, neplăcere, insatisfacție, neîmplinire etc etc – și tot am contribuit zilnic la stare de vibrație joasă a tuturor celor din jurul meu și a celor cu care m-am întâlnit zilnic.

M-am purtat atât de urât cu ”copilul meu interior” și i-am ținut atâtea discursuri moralizatoare – de l-am făcut să se închidă, să nu mai discute deloc cu mine, să stea posomorât într-un colț și să mă lase în pace.
Exact cum făceam și eu, în copilăria mea, când tata venea beat acasă și începea să-mi țină ”morală”! Știam că dacă ripostez, pot să o încasez sau ”morala” lui continua timp îndelungat. Dacă tăceam din gură și-l lăsam ”să-și facă numărul”, se termina mai repede și se ducea la culcare!

AM PROCEDAT ÎN ACELAȘI MOD CU COPILUL MEU INTERIOR.
Care s-a comportat EXACT cum făcusem și eu în copilărie.
A TĂCUT și a dispărut.
Am uitat că există!

În diferitele ateliere și întâlniri de spiritualitate – am tot încercat diferite tehnici și procedee de relaxare, meditație, creșterea vibrației, conectarea copilului interior – etc etc.
Și de fiecare dată, reacția interioară era una tip: ”Da! Da! Bine! Bine!” – și nimic nu se întâmpla, nimic nu se schimba.
Pentru că toate discursurile, toate tehnicile, toate ”afirmațiile pozitive” și toate ”re-programările optimiste” – erau doar PRESIUNI UNILATERALE DE LA ADULT LA COPIL – de la un adult care ”știa el mai bine”, la copilul ”tâmpit și necunoscător”, care trebuie ”educat” și căruia trebuia ”să-i bag mintea în cap!”.

Iar copilul interior, deja sătul de comunicarea unilaterală adult copil – și plin de resentimente pentru că a fost atâta timp neglijat și tratat ”de sus” – răspundea doar în lehamite ”Bine! Bine!”

Cei care aveți copii știți exact cum răspund cei mici după ce le faceți o ”morală” tip adult, în care încercați să le explicați, în multe multe cuvinte – ”de ce nu este bine și sănătos să mănânce ciocolată!”.
Politicoși, cei mici vă vor asculta (că nu vor să vă supere, nu vor să vă piardă iubirea, și mai ales, nu vor să fie prelungită ”morala”!), desigur că nu vă vor auzi!
Și cum veți termina ce aveți de spus – vor da fuga la bunicii lor și vor face rost de cât mai multă ciocolată cu putință – ca să vă arate care este, de fapt, POZIȚIA LOR cu privire la subiectul discuției!

Așa face și copilul nostru interior, SINELE NOSTRU înalt, INOCENȚA noastră primordială, energia ÎNGEREASCĂ cu care am venit pe Pământ!
Când nu-l ascultăm, foarte preocupați să-i facem morală și să-i băgăm cu forța în cap idei ”sănătoase” (nu este bine să mănânci prea mult, nu este bine să lucrezi prea mult, ar trebui să faci mai multă mișcare, ar fi bine să nu te mai uiți atât la televizor, sau să stai atât de mult la calculator etc etc) – el ”RIPOSTEAZĂ” împingându-ne EXACT către comportamentele pe care dorim ”să le schimbăm” sau ”să le evităm”!

Și ați observat când se întâmplă acest lucru cel mai des?
Atunci când suntem foarte foarte obosiți, și MINTEA RAȚIONALĂ (adultul exterior) nu mai funcționează prea bine.
Atunci, energia COPILULUI interior preia frânele – și NU NE MAI PUTEM OPRI DIN MÂNCAT DULCIURI, DIN UITAT LA TELEVIZOR, DIN JUCAT LA CALCULATOR și din multe alte comportamente ”indezirabile”!

Cu cât ne vom trata pe noi înșine mai lipsit de BLÂNDEȚE și BUNĂTATE, cu cât ne vom purta mai urât și mai lipsit de considerație cu copilul nostru interior, considerându-l un idiot ce trebuie fie ignorat, fie învățat CU FORȚA ce este bine și ce este rău – cu atât el devine mai răutăcios și comportamentele auto-agresive devin mai greu de controlat și de evitat!

Iar primele tentative de ”A FACE PACE” cu copilul interior – se lovesc de multe împotriviri din partea acestuia.
După ani de abuzuri și comportamente necorespunzătoare, când începi să te porți frumos cu el, copilul interior spune:
”Cu mine vorbești? Ești sigur?”
Și este foarte neîncrezător în propriile tale tentative de pace.

Un discurs util pentru re-apropierea de propria ta INOCENȚĂ INTERIOARĂ ar fi ceva de genul:

”Copilule interior –am fost BEAT ÎN EGO peste 40 de ani – MA POȚI AJUTA, TU, COPILULE INTERIOR (SĂMÂNȚA SINELUI MEU ÎNALT) să mă înveți CUM SĂ TE IUBESC? Pentru că eu habar nu am cum să te iubesc, cum să mă iubesc, cum să mă port frumos cu mine!
Poți să mă ierți pentru toată perioada cât te-am tratat necorespunzător și să-mi acorzi încă o șansă de a putea comunica din nou cu tine – învățându-mă tot ceea ce eu nu am reușit să învăț în lume?
Dacă mă ajuți să te iubesc – atunci putem împreună să comunicăm și să ne învățăm reciproc cum să ne facem viața mai frumoasă. ”

Vorbind deschis și invitând copilul interior să participe la procesul tău de ”trezire” din EGO, din beția lui ”EU! EU! EU! MIE! MIE! MIE!” – INVIȚI INOCENȚA ÎN VIAȚA TA – inviți vibrația ÎNGERULUI care ai fost la venirea pe Pământ să redevină o parte din realitatea ta zilnică!
Înveți să iei decizii din iubire și inocență – pentru că orice decizie vei fi nevoit să iei, în orice fel de circumstanță, dacă o vei face prin filtrul BUNĂTĂȚII, BLÂNDEȚEI și IUBIRII de sine – va duce exact la rezultatele de care ai nevoie în viața ta.

TOȚI SUNTEM ÎNGERI, trimiși pe pământ să învățăm și să ne amintim VIBRAȚIA CERULUI în timp ce ne aflăm în CORP FIZIC.
Toți uităm acest lucru, în primii ani de viață și ne afundăm într-o BEȚIE A EGO-ULUI continuă – susținută de întregul social din jurul nostru.

Dacă te uiți în jur, la jocurile jucate de adulți (priviți doar o întâlnire de politicieni – o oră de școală la liceu sau în Facultate sau o consultație medicală) – realizezi că BEȚIA EGO-ului este ADEVĂRATA BOALĂ de care suferă omenirea.

TREZIREA din BEȚIA EGO-ului este șocantă!
Ai nevoie o perioadă de timp să-ți ceri scuze tuturor celor pe care i-ai tulburat și necăjit în inconștiența BEȚIEI TALE.
Și ai nevoie de o perioadă de timp să-ți revii din mahmureală (și să reziști tentației reînceperii beției – doar pentru oprirea ”stării de rău” pe care o presupune mahmureala!).

Apoi ai nevoie de și mai mult timp să începi să repari ce ai stricat cât erai ”BEAT” și INCONȘTIENT.
Și abia după aceea, poți începe să lucrezi CONSTRUCTIV, pozitiv și să DĂRUIEȘTI celorlalți DARURILE cu care ai venit înzestrat de CREATOR.

FIȚI BLÂNZI ȘI BUNI cu voi înșivă și dacă aveți șansa de a vă fi trezit – AVEȚI RĂBDARE SĂ PARCURGEȚI PE ÎNDELETE TOATE ETAPELE!

Dacă nu ați înțeles nimic din acest articol, dar totuși l-ați citit – vă mulțumesc pentru efort și mă bucur că propriul vostru copil interior a primit un mesaj că cineva ȘTIE de prezența lui și NU A FOST UITAT!
RĂBDARE!
Fiecare din voi va trece prin procesul de TREZIRE DIN EGO!
ESTE INEVITABIL – energia vremurilor îl indică drept drumul care urmează!

Sa faceți pace cu voi înșivă – este SINGURA MODALITATE POSIBILĂ DE RIDICARE A VIBRAȚIEI ENERGIEI CARE SUNTEȚI!
TREZIREA DIN BEȚIA EGO-ului, ”pacea” cu copilul interior și colaborarea cu acesta în jocul vieții – reprezintă pași importanți în EVOLUȚIA UMANITĂȚII din noi.

CU BLÂNDEȚE, AMABILITATE ȘI BUNĂTATE – vă spun ”BUNĂ DIMINEAȚA” și ”Să aveți o călătorie interesantă!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii