Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura SAPTAMANA FLUTURILOR

ro

26 Apr, 2016 14:46 2399 Marime text



Urmează o săptămână SPECIALĂ, din multe puncte de vedere.

Nu numai pentru faptul că este SĂPTĂMÂNA MARE, înainte de Paștele ortodox.

Ci mai ales datorită ENERGIEI NATURII și UNIVERSULUI din acest moment.

Săptămâna viitoare mai poate fi numită ”săptămâna metamorfozelor”, a schimbărilor și transformărilor   sau săptămâna DECIZIILOR pentru schimbare / transformare / metamorfoză – pentru că va fi o săptămână în care omizile vor începe să se transforme în fluturi, ieșind din starea de cocon. Sau vor fi foarte multe ”omizi” care se vor sătura de starea de omidă și vor decide să înceapă procesul de transformare, spre starea de fluture.

Am primit acest ”mesaj” despre fluturi – în mod repetat – din diferite surse.

A venit de atâtea ori – încât nu se poate să continui să mă fac că nu-l aud.

Ființele umane sunt niște FLUTURI UIMITOR de frumoși, și în mare parte, se complac să trăiască în stare de ”omizi”  sau sunt blocați în perioada transformatorie de ”cocon”.

Săptămâna de AFIRMAȚII POZITIVE (sper că reușiți să vă continuați ”tratamentul” cu afirmații pozitive, scrise / înregistrate și ascultate minim de 2 ori pe zi, pentru 40 de zile) a reușit să accelereze energia interioară.

Apoi am trecut prin alinieri și re-alinieri de coloană, săptămâna trecută – ne-am cuplat mai bine la energia Universului – și după ce Luna plină în Scorpion, de pe 22 aprilie (ziua Pământului) la 8.30 dimineața – ne-a ”zguduit” din răsputeri – circa o săptămână întreagă – se întrevede faza următoare a procesului: TRANSFORMAREA. SCHIMBAREA.

Sau îi puteți spune ”METAMORFOZA”.

Mulți dintre voi, cei aflați în procesul propriei vindecări  – veți percepe în această săptămână – absolut miraculoasă – dinaintea Paștelui Ortodox – că ceva se SCHIMBĂ cu adevărat în interiorul vostru.

O calitate a energiei – o ÎMPUTERNICIRE care nu a fost înainte – și devine acum perceptibilă și vizibilă.

Veți simți că sunteți mai curajoși – mai asertivi și mult mai CLARI în propriile intenții. Veți simți că vă transformați din ce în ce mai mult în ceea ce sunteți meniți să fiți.

VEȚI lua DECIZII ancorate în această nouă putere interioară, în curaj și în claritate.

Toate măsurile luate până acum și toate eforturile depunse pentru detoxifiere și curățenie ÎNCEP SĂ-ȘI ARATĂ ROADELE.

Pentru cei care nu ați început încă procesul – dar primiți semnalele că este nevoie să-l începeți – este cea mai bună perioadă să faceți primii pași.

Luna în scădere ajută la detoxifiere – faptul că este ultima săptămână de post – vă poate impulsiona să țineți realmente un post ”ca la carte” – doar cu fructe și legume, sau doar cu sucuri – sau pur și simplu, un post cu apă (dacă simțiți că puteți să faceți acest lucru și organismul se va descurca).

Iar aceasta poate fi primul pas către multe alte schimbări pozitive în dietă.

Orice decizie luați această săptămână, pentru propriul bine și binele celorlalți din jur – va fi una ce va amorsa multe schimbări și transformări interioare și exterioare.

Cei care nu țineți postul sau nu ați ținut niciodată un post – puteți să faceți acest lucru în  Săptămâna Mare – cu multă ușurință. Energia atât de puternică a săptămânii vă va susține în orice intenționați pentru binele corpului vostru, dar și a Naturii și Mamei Pământ.

Am aniversat ZIUA PĂMÂNTULUI pe 22 aprilie – cu multă recunoștință față de planeta minunată ce ne susține continuu.

I-am admirat arborii înfloriți – i-am admirat florile și fructele multicolore – animalele diverse și complexa rețea a vieții, dezvoltată aici, acum – din care facem și noi parte.

MULȚUMIM, MAMA PĂMÂNT pentru susținerea continuă și pentru toate darurile tale – pentru IUBIREA nesfârșită cu are ne suporți, ne susții și ne permiți să ne facem experiențele de copii prostănaci, care greșim la fiecare pas.

Planeta noastră se poate descotorosi oricând de noi, dacă simte că facem prea rău cu toate jocurile noastre inconștiente.

Dar faptul că ne permite încă să fim aici, acum, înseamnă că există un echilibru între copiii care distrug, și cei care repară – și că ea încă urmărește cu interes să vadă cum se derulează, în continuare, jocul nostru.

Pe 23 aprilie, Sf Gheorghe ne-a amintit că BALAURUL / DRAGONUL poate fi învins.

Balaurul suntem tot noi înșine, dar partea de umbră, partea de subconștient, partea cu care nu dorim să ne confruntăm. Tot procesul de vindecare și detoxifiere presupune observarea, înțelegerea, acceptarea și integrarea acestei părți de umbră, în viața noastră și în lumea noastră.

Balaurii devin dragoni miraculoși, cu puteri vindecătoare – atunci când începem să-i înțelegem cu adevărat și când învățăm că DUMNEZEU a creat o lume PERFECTĂ, în care orice entitate își are rostul său bine definit.

FLUTURII SIMBOLIZEAZĂ MULTE pentru noi, oamenii.

Dacă Balaurii sunt partea de umbră și de întuneric, de fapt necunoscutul (de care ne este atât de teamă), Fluturii au reprezentat totdeauna partea de lumină, de delicatețe și fragilitate, frumusețea și apropierea Îngerilor.

Fluturii sunt simbolul INSPIRAȚIEI – a REVELAȚIEI – a momentelor de ”aha” – când ”se face lumină” pentru noi, pe un subiect sau altul.

INSPIRAȚIA este semnul ”alinierii” cu ENERGIA UNIVERSULUI – cu acel FLUX DE ENERGIE ce curge continuu – indiferent dacă suntem sau nu conștienți de prezența lui.

Ne putem ”urca” pe aceste fluxuri de energie, întocmai precum ne suim pe scările rulante sau pe benzile rulante din aeroporturile mari – și ne putem deplasa cu o viteză MULT MAI MARE decât am face rămânând în afara lor.

Nu este nevoie decât ”să le simțim”, să ”vedem semnele” și să profităm la maxim de prezența acestor ”benzi de energie mișcătoare”.

INSPIRAȚIA este principala calitate ce ne permite folosirea ENERGIEI DINAMICE A UNIVERSULUI.

ASTFEL, INSPIRAȚIA ne conduce spre LIBERTATE – spre ELIBERARE – pentru că MIȘCAREA ODATĂ CU ENERGIA este pentru noi semnul de ELIBERARE din constrângerile MINȚII, EGO-ULUI și tuturor condiționărilor omenești.

FLUTURII SIMBOLIZEAZĂ DELICATEȚEA și FRUMUSEȚEA MOMENTULUI PREZENT – în care trăim fiecare dintre noi – și pe care îl neglijăm constant – fiind prea ocupați să ne jeluim pierderile din trecut sau să ne îngrijorăm de scenariile ipotetice ale viitorului.

Fluturii sunt frumuseți efemere – pe care nu-i observi decât atunci când îi privești – altminteri mintea îți umblă la orice altceva.

Mi-am amintit cum GLANDA TIROIDĂ la om – seamănă cu un fluture (sau cu un papion – un alt simbol pentru fluture).

Și știu din spiritualitate că această glandă importantă este ”sediul luării deciziilor”  – pentru că la acest nivel, în corpul nostru – se iau cele mai importante decizii: în gât se întâlnesc trei căi importante: calea respiratorie, calea digestivă și calea nervoasă (neurologică).

RESPIRAȚIA – ALIMENTAȚIA (DIGESTIA) ȘI VORBIREA – reprezintă procesele fundamentale prin care ființa umană rămâne în viață (sau prin care dispare).

În fiecare secundă – în corpul nostru INTRĂ și din corpul nostru IES – energii de toate felurile.

TOT CE RESPIRĂM, TOT CE MĂNCĂM și TOT CE VORBIM ne influențează fundamental sănătatea.

În fiecare secundă DECIDEM prin intermediul regiunii gâtului – CE DEVENIM!

CINE SUNTEM?

CE TRANSMITEM LUMII DIN JUR – CE PRIMIM DE LA LUMEA DIN JUR – DEVINE CINE SUNTEM!

Tiroida – ”fluturele” nostru delicat – este organul ce coordonează întregul proces complicat al DECIZIILOR și poate ajuta la împuternicirea persoanei sau la slăbirea sa continuă.

Vă propun ca întreaga săptămână a FLUTURILOR să o dedicăm TIROIDEI – studierii sale – înțelegerii funcției sale – și mai ales, echilibrării sale!

FLUTURELENOSTRU INTERIOR este de o delicatețe și gingășie fără seamăn. Dar și extrem de rezistent la abuzurile la care este supus.

Să ne amintim pe scurt despre influențele negative, dar și despre cele pozitive – asupra tiroidei.

Toate substanțele bogate în CLORFLUOR și BROM – blochează tiroida.

Dacă întrebați: ”DE CE?” – uitați-vă pe tabelul periodic al elementelor. Și vedeți cum toate aceste substanțe, având elementele chimice numit HALOGENI în structura lor (adică fluor, clor, brom și iod) au o structură chimică asemănătoare. Adică ULTIMUL STRAT al moleculei este LA FEL – doar că dimensiunea moleculelor este diferită.

În ordinea rândurilor de la Tabelul periodic, molecula de Fluor – este cea mai mică – apoi urmează cea de Clor, cea de Brom și apoi, cea de Iod – cea mai mare și complexă.

Dacă în corpul nostru intră DIN ABUNDENȚĂ substanțe bogate în floruri, în cloruri și în bromuri – halogenii respectivi OCUPĂ receptorii pentru IOD – și determină ca multe celule să nu mai răspundă la prezența IODULUI (chiar dacă acesta este și el introdus).

Din păcate, și în corpul nostru, ca și în Natură – există O COMPETIȚIE continuă – și de multe ori – cel mai mic, mai rapid, mai ”fâșneț” și mai ”tupeist” câștigă (temporar) – până se prind mecanismele de apărare ale corpului de existența ”intrusului”.

Și atunci începe lupta ”anti” – de multe ori ca o luptă ”anti-tiroidă” – de fapt, ca o luptă anti ”invadatorii” înșelători ai tiroidei!.

Și așa poate apare tiroidita auto-imună.

Nu este singura cauză a bolilor tiroidei și procesul nu este atât de simplist cum l-am prezentat mai sus – dar metafora ”câștigătorilor oportuniști” sigur o veți regăsi la multe alte nivele în Natură și Social!

În săptămâna FLUTURILOR –  sau săptămâna DECIZIILOR – sau săptămâna TIROIDEI – încercați să vă feriți de toate substanțele tip HALOGEN (sau măcar să le conștientizați prezența).

Gândiți-vă la fluoruri – din pastele de dinți (adevărate otrăvuri pentru sistemul nervos central – citiți materialele pe Internet!), din materialele tip teflon (orice produs teflonat are fluor în structură!), din apa de la robinet, sau din băuturile carbo-gazoase, din laptele de vacă și din multe altele!

Gândiți-vă la cloruri – din soluțiile anti-mucegai, soluțiile de curățenie (șters podele, sau albit rufe), din apa de la piscină (din păcate, în toate bazinele de înot și piscinele, clorurile se regăsesc în cantități atât de mari, încât DISTRUG costumele de baie din polistiren! – ce fac ele cu corpul nostru????)

Gândiți-vă la bromuri – din PÂINEA ALBĂ! (DA! bromurile se regăsesc în textura pâinii noastre albe, pentru că sunt aditivi alimentari) și în toate produsele de patiserie (bromatul de potasiu este un stabilizator al aluatului de patiserie), în băuturi carbogazoase, mai ales  cele cu aromă de citrice, în căpșuni (bromul intră în structura unui pesticid, metil bromid –  folosit pentru căpșuni!) – sau chiar în apa de la piscină (alături de compușii clorurați)

Dar gândiți-vă și la iodurile ”anorganice” – din SAREA IODATĂ (o adevărată erezie și agresiune pentru corpul nostru – ce nu poate folosi compușii ANORGANICI – pentru că NOI NU MÂNCĂM ȘI NU PROCESĂM PĂMÂNT!).

Sarea iodată este PESTE TOT – doar dacă nu cumpărați produse gata procesate și nu mâncați la restaurant, ci acasă – puteți să scăpați de ingestia acestei substanțe toxice.

Și ca să fie ”negativul” complet – în afara substanțelor chimice cu care oamenii au impregnat apele și alimentele noastre – există o serie de ”alimente” (ce nu sunt alimente, dar mulți oameni le consideră așa) – recunoscute a bloca tiroida;

Dintre acestea, le vom enumera în ordinea importanței, pe cele mai ”agresive” -pe unele deja le-ați regăsit și în lista de mai sus:

1) gluten – din făina albă – și toate cerealele și produsele de patiserie

2) lactatele – în întregime – sunt recunoscute a bloca funcția tiroidei

3) Cruciferele – plante din familia Cruciferae – cu acțiune cunoscută de blocaj asupra tiroidei (când sunt consumate excesiv): varza, conopida, brocoli, ridichi, hrean, varză kale și muștar

Veți constanta că SUNTEM ÎMBĂIAȚI la propriu în halogeni și compuși halogenați – în fiecare moment al zilei și vieții noastre – încât nu înțeleg de ce suntem uimiți de extinderea dezechilibrelor tiroidei la întreaga populație (am întâlnit la cabinet sugari și copii de 1-2 ani cu tiroidită auto-imună!).

ESTE ATÂT DE EVIDENT că suntem permanent AGRESAȚI și BLOCAȚI – prin alimentația oferită, prin calitatea apei și mai ales, prin forțarea spre consum a unor produse și substanțe otravitoare, sub etichetă de ”alimente”.

Doar cu MULTĂ CONȘTIENȚĂ și DETERMINARE putem să reducem intoxicația organismului și distrucția constantă a tiroidei – ”fluturele” nostru delicat și frumos.

DECIZIA NE APARȚINE.

Singuri ne putem feri de degradare și degenerare – cu fiecare mică decizie luată (orice decizie cu privire la dietă sau stilul nostru de viață).

Există și multe produse cu acțiune pozitivă, de susținere și echilibrare a tiroidei:

Oricine poate beneficia de compuși NATURAL BOGAȚI ÎN IOD organic, biodisponibil, precum:

– algele – tip SPIRULINA, CHLORELLA, Kelp (suplimente fitoterapice)  sau algele alimentare precum Wakame, Kombu, Dulse și multe altele.

– miezul de nucă (în cantitate moderată), preferând nucile macadam și pecan, mai bogate în grăsimi și mai sărace în proteine, decât nucile noastre românești.

– extractele din muguri de Nuc D1 (Plantextrakt) – cu acțiune de echilibrare și regenerare asupra multor părți ale organismului. Exact acum se poate face o cură de Extract din muguri de Nuc, 2 ml in apa, de 2 ori pe zi, zilnic, 2-3 săptămâni (ținând seama că Extractul de Nuc se administrează SINGUR, fără a fi combinat cu alte extracte. Nucul este un arbore ce crește singur în Natură – nu este un arbore ce iubește prea mult asocierea cu alte plante).

– pentru cei care mai consumă pește și fructe de mare – aceste alimente sunt foarte bogate în iod natural ,biodisponibil – și ele pot fi consumate atât crude (în varianta sushi sau sashimi, produse tradițional japoneze) sau preparate termic. Cu cât aceste produse sunt mai proaspete și de mai bună calitate – cu atât pentru organism este mai bine.

Constănțenii au privilegiul să consume fructe de mare și pește bun atât în cherhanalele din județ (celebru este Popasul Pescarilor de la Olimp), dar și în Bulgaria, peste graniță – în câteva restaurante faimoase (vă recomandăm crescătoria de midii de la Dalboka – dacă doriți să savurați midii preparate în nenumărate feluri și extrem de gustoase).

prunele uscate în mod natural – sunt bogate în iod biodisponibil (și ajută enorm inclusiv funcționarea intestinului gros)

bananele sunt alte fructe bogate natural în iod  și vă recomandăm bananele bio, pe care le puteți găsi în Super-market-uri – excelente pentru gustări în timpul zilei, sau pentru pachețelul copiilor.

merișoarele, fragii și căpșunile sălbatice – sunt bogate în iod – atunci când sunt culese în sălbăticie și savurate pe loc.

fasolea verde (și mazărea verde) sunt bogate în iod – așa încât, profitați de apariția trufandalelor și consumați-le în dieta săptămânală.

FLUTURELE TIROIDEI poate fi susținut pozitiv și cu ajutorul stărilor de relaxare, a perioadelor de rugăciune și meditație – a cântecelor înălțătoare (laringele și vocea iau naștere exact în spatele tiroidei) și a râsului și simțulului umorului.

Așa cum vă spuneam, zona gâtului reprezintă O POARTĂ importantă de intrare / ieșire a multor energii din corpul nostru.

Și TIROIDA = FLUTURELE CORPULUI – este gardianul acestei porți.

PORȚILE SIMBOLIZEAZĂ TRANSFORMĂRI.

Orice trece printr-o ”poartă” – sau un ”prag” – se TRANSFORMĂ – se SCHIMBĂ – se METAMORFOZEAZĂ – exact mesajul energiei FLUTURILOR.

Fiecare dintre noi – când intră pe o ușă – fie la serviciu, fie într-o vizită sau acasă la noi – se ”transformă” – se schimbă – își modifică ”rolul” pe care urmează să-l joace după ce trece de poarta respectivă.

Un alt exercițiu pe care vi-l propun în acestă săptămână este să INTRAȚI CONȘTIENT pe ușile / porțile prin care treceți.

Că intrați în supermarket – sau în casă – în mașină sau în autobuz – încercați să FIȚI CONȘTIENT DE TRANSFORMAREA care se petrece.

Când mergeați pe trotuar – erați UN PIETON – jucați UN ROL.

După ce ați urcat în mașină / autobuz – ați schimbat ROLUL – deveniți UN PASAGER – sau UN ȘOFER – care se va comporta DIFERIT decât un pieton.

ȘI tot așa – la fiecare trecere a unui prag – a unei porți – a unei uși – SCHIMBAȚI jocul, schimbați regulile, schimbați comportamentul, schimbați limbajul!

FIȚI CONȘTIENT LA TOATE ACESTE TRANSFORMĂRI ZILNICE.

Urmăriți-vă MĂIESTRIA cu care stăpâniți procesele de METAMORFOZĂ continuă – cu fiecare poartă trecută și cu fiecare rol asumat.

AFLAȚI CÂT SUNTEȚI DE PUTERNIC și CÂT DE MULTE AȚI ÎNVĂȚAT DE CÂND VĂ AFLAȚI PE PĂMÂNT!
IMPUTERNICIȚI-VĂ CU O CUNOAȘTERE dincolo de aparenta rutină a acțiunilor pe care le faceți.

SUNTEȚI MAEȘTRII AI TRANSFORMĂRII ȘI METAMORFOZEI!

SUNTEȚI FLUTURI IMENȘI CU ARIPI DE ÎNGERI!

Am audiat de curând o metaforă uimitoare.

OAMENII POT SĂ FIE TOȚI FERICIȚI, SĂNĂTOȘI ȘI SĂ TRĂIASCĂ ÎN ABUNDENȚĂ.

Doar că majoritatea se luptă din greu să REZISTE fluxului natural al Universului – care presupune fericire, abundență și ghidare pentru toți.

OAMENII SUNT FOARTE PUTERNICI ÎN ÎNCĂPĂȚÂNAREA și REZISTENȚA lor de a refuza tot ce i-ar putea face fericiți și sănătoși.

FELICITĂRI CĂ VĂ DESCOPERIȚI TOATĂ ACEASTĂ PUTERE!
FLUTURII VOR FI ALĂTURI DE NOI – cu delicatețe, cu frumusețe și mai ales, cu perseverență – așa încât veți realiza CÂT EFORT DEPUNEȚI ÎN FIECARE ZI pentru a vă auto-sabota fericirea, sănătatea și starea de bine.

După această descoperire – veți găsi resursele și ghidarea să ”reversați” direcția de ”împingere”.

Este INEVITABIL!

Dacă aveți CREDINȚĂ cât o sămânță de muștar – veți putea muta munții din loc!

Asta ne-a ILUSTRAT SUFLETUL LUMINAT pe care îl vom celebra în Paștele Ortodox!

În pregătirea energiei LUMINII care se va revărsa peste noi toți în Săptămâna Mare – vă doresc o săptămână a Fluturilor – a METAMORFOZEI – a SCHIMBĂRII – a TIROIDEI – a DECIZIILOR – a PORȚILOR și PRAGURILOR – excelentă tuturor!

Cu iubire,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-fluturilor/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii