Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Puterea propriilor decizii

ro

10 Jan, 2015 10:35 2221 Marime text
Una dintre lecțiile cele mai importante ale acestui început de an a fost POSIBILITATEA DE A FACE ALEGERI.

De fapt, mai mult decât atât, a fost EXISTENȚA OPȚIUNILOR MULTIPLE între care pot fi făcute alegerile.

Am pornit cu observarea mesei noastre de Revelion și de Crăciun – în care pentru primul an (din ultimii peste 10 sau mai mulți de ani) am avut TOATE TIPURILE posibile de alimente posibile – raw-vegane, vegane, vegetariene și ”carnivore”.

Și am realizat că ani de zile – NU AU EXISTAT OPȚIUNI decât limitate.
Doar AȘA. Sau DOAR AȘA. Cel mult două opțiuni între care puteam alege – dar care nici una nu-mi făcea nici plăcere, nici bine.

Ridicând privirea din farfurie către viața mea – am realizat că au existat zeci de ani în viața mea în care NU AU EXISTAT OPȚIUNI între care să pot alege. Sau au existat OPȚIUNI LIMITATE și niciuna satisfăcătoare.
Mă refer în special la ”situația exterioară” – dar prelungesc această constatare și la situația ”interioară”.

În EXTERIOR – ceilalți mi-au spus că NU AM ALTE OPȚIUNI.
Și că TREBUIE!.
Trebuie să merg la școală.
Trebuie să merg la serviciu.
Trebuie să socializez.
Trebuie să mă îmbrac într-un anume fel.
Trebuie să mănânc anumite alimente.
Trebuie să mă comport într-un anumit fel cu anumite persoane.
TREBUIE. TREBUIE. TREBUIE – a fost ”lozinca” lipsei de opțiuni exterioare.

În INTERIOR am decis (cu ajutorul celorlalți) CĂ NU AM PREA MULTE OPȚIUNI – decât cele tip ”consolare” pe care le-am observat și la oamenii din jur: mâncatul de consolare, cititul de consolare, uitatul la filme ”de consolare”, refugiatul în bârfă și socializare superficială la întruniri familiare, mai nou ”Internet-ul” sau Facebook-ul de consolare etc etc.

Am trăit zeci de ani ”ghidată” în direcția LIPSEI DE OPȚIUNI – la toate nivelele vieții – de la alimentație – până la relațiile inter-umane.

Dar ceva din mine – CINEVA DIN INTERIOR – a știu totdeauna – că există o LIBERTATE a propriilor decizii și o posibilitate de alegere.
ȘI acel ”Cineva” sau ”Ceva” m-a împins să caut. Să caut necontenit – chiar dacă mult timp nu am știut ce căutam.
Nici măcar nu știam mult timp că pot să aleg ce să caut, când să caut, unde să caut și cum să caut.
Dar ca să alegi, ai nevoie de OPȚIUNI.

Comunicarea fără precedent pe care Internet-ul și telefonia mobilă a adus-o în ultimii zeci de ani în viețile noastre – a reprezentat oportunitatea majoră de a intra în contact cu OPȚIUNILE existente în această lume.

Și așa am aflat, că există MULTIPLE OPȚIUNI pentru orice ființă umană.

În EXTERIOR – am aflat că se poate alege între foarte multe opțiuni.

Poți alege să mergi sau să nu mergi la școală (asta nu înseamnă să rămâi mai puțin educat, dimpotrivă!). Poți alege să faci ”școală la domiciliu” (homeschooling) sau să mergi la școli liberale în care se încurajează COLABORAREA copiilor de vârste diferite – și IMPLICAREA copiilor în alegerea direcției de educație.
Poți alege să nu accepți școlarizarea tip ”competiție” și ”dresaj” impusă de societatea dictatorială în care trăim – și care intenționează obținerea de soldăței ascultători și să optezi pentru forme mult mai flexibile de educație și învățare.

Poți alege să îți oferi timp în viața ta, în care să afli care sunt abilitățile pe care le ai și ce îți face plăcere să faci, astfel încât munca, serviciul pe care ți-l ALEGI să-ți facă bine și ție, să-ți aducă bucurie, beneficiu fizic, emoțional și mental, să-l faci ca pe o joacă și să te umple de energie.

Poți alege oamenii cu care să colaborezi, cu cei cu care să te întâlnești, în jurul cărora vrei să te afli, în orice loc te-ai duce. Și poți alege să privești cu detașare atunci când incidental te afli în preajma unor persoane sau situații negative.

Poți alege să fii diferit decât cei din jurul tău, poți alege să locuiești diferit decât majoritatea oamenilor, să refuzi ofertele tip ”cutii” ale apartamentelor de bloc și să te orientezi spre Pământ și întoarcerea în Natură. Poți alege să mănânci ce dorești, cum dorești, când dorești, poți alege să NU mănânci, dacă nu mai dorești (o perioadă de timp). Poți alege ce să faci cu timpul pe care îl ai la dispoziție, cu corpul dat ție de Divin, cu orice parte din energia din care ești compus.

Poți alege să trăiești în orice zonă geografică a acestui glob minunat și pretutindeni vei găsi oameni minunați cu care să interacționezi și să colaborezi, dacă energia ta împrăștie Lumină și Iubire.

În INTERIOR – în trăirile sufletului și minții mele – am aflat că există INFINITE POSIBILITĂȚI.
Am descoperit că există o bogăție inestimabilă în tot ceea ce Sunt.
Că există o parte uimitoare și plină de resurse – că există o COMOARĂ pusă bine de Divinul care m-a trimis pe PĂmânt – și despre care am uitat din momentul în care am ajuns în corp fizic.

Mi-am reamintit și continui să-mi reamintesc zi după zi – CINE SUNT CU ADEVĂRAT!
A fost foarte foarte dificil să trăiesc zeci de ani pe PĂmânt fără să știu CINE SUNT și CE CAUT EU PE AICI!
Confuzia interioară a permis ca societatea să-mi impună REGULILE SALE și să-mi anuleze liberul arbitru interior.

Pe măsură ce-mi reamintesc CINE SUNT – încep să re-așez, încetul cu încetul, paleta de posibile interacțiune sociale cu ceilalți. Și să-mi reașez toate ALEGERILE – indiferent de nivel – pe alte fundamente și în alte direcții

Procesul este TREPTAT.
Schimbările sunt mici, dar continue.

Mă umple de bucurie LIBERTATEA INTERIOARĂ dobândită la CUNOAȘTEREA FAPTULUI CĂ EXISTĂ ATÂTEA POSIBILITĂȚI, ATÂTEA OPȚIUNI.
EXTERIOARE și INTERIOARE.

Din ”comoara interioară” a apărut BUNĂTATEA și BLÂNDEȚEA.
Care au existat mereu, ca și entități stinghere, ce mai apăreau când și când, mai ales în relația cu ceilalți, niciodată în relația mea cu mine.
Și aici a început cea mai mare schimbare – odată cu modificarea energiei interioare.

TOTUL S-A SCHIMBAT DIN MOMENTUL ÎN CARE AM ÎNCEPUT SĂ MĂ PORT BINE CU MINE.
SĂ ALEG SĂ MĂ INTRODUC ÎN PROGRAMUL MEU AGLOMERAT, CA ȘI PRIORITATE.
SĂ ALEG SĂ AM GRIJĂ DE CORPUL FIZIC.
SĂ ALEG SĂ AM GRIJĂ DE SUFLET, DE MINTE, DE SPIRIT.

PUTEREA PROPRIILOR DECIZII – cu LUAREA DCIZIILOR și SUSȚINEREA LOR (fără răzgândire și regrete) a fost cel mai important DAR pe care l-am primit anul trecut în procesul de detoxifiere – și care m-a însoțit la trecerea către 2015 – înspre noua ”direcție” – a BUNĂTĂȚII – BLÂNDEȚEI și ABUNDENȚEI.

Vă transmit tuturor o vibrație de sprijin, susținere, perseverență și continuare a eforturilor DE A VĂ PURTA BINE cu propriile persoane!
AVEȚI MULTE DE DESCOPERIT, FIECARE, DESPRE CÂT DE MINUNAȚI, DE LUMINOȘI, DE FRUMOȘI ȘI DE SPECIALI SUNTEȚI CU TOȚII!

MĂ ÎNCLIN CU RESPECT ÎN FAȚA PERFECȚIUNII DIN INTERIORUL FIECĂRUIA DINTRE CEI CARE A PRIMIT ACEST MESAJ!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii