Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Propuneri pentru 2015

ro

07 Jan, 2015 13:43 3231 Marime text
La fiecare început de an – sunt importante INTENTIILE de începere ale anului – care polarizează și atrag după ele REALITATEA – așa cum o creeăm fiecare dintre noi, zi după zi.

Vă propun două directii pentru 2015:

1) Curățenia corpului – curățenia celulelor corpului
Procesul de detoxifiere prin dietă și prin măsurile strategiei 5D (dietă, detoxifiere, detașare, decizie și deschidere) este unul de ”curățenie” a reziduurilor organismului, la toate nivelele.

Vă spuneam în cartea Sănătate 5D – că am aflat cu uimire că procesul de vindecare nu este unul ”de reparare” a defectelor ”mașinii” corpului omenesc, ci unul de ”curățenie” a mizeriilor depuse ca urmare a erorilor de folosire a corpului omenesc.

Cu alte cuvinte – terapeuții care îi ghidează pe pacienți nu sunt precum instalatorii – care identifică unde sunt defecțiunile în corp și înlocuiesc piesele defecte cu altele sănătoase – ci sunt precum ”gunoierii” care indică din ce locuri trebuie îndepărtate mizeriile depuse – indicând și comportamentele eronate care au dus la acumularea reziduurilor.

Suntem ”femei de serviciu” – NU instalatori – în munca de detoxifiere – pe care fiecare o realizăm zi de zi, cu propriul organism.
Domnul Matt Kahn, un mistic contemporan, ne povestește în interviul său detalii despre ”curățarea” memoriei celulare – un proces despre care am aflat și noi în ultimii ani ai procesului de detoxifiere – prin propriile trăiri și propriile experiențe.

Curățarea ”memoriei celulare” se întâmplă în fiecare zi – mai ales dacă o intenționezi! Și atragi spre tine o situație care reflectă o lume de posibilități bazată pe sistemul tău de credințe.

Iar sistemul tău nervos declanșează impulsuri care duc la eliminarea memoriilor celulare învechite, care nu te mai servesc.
Emoțiile pe care le simți în corp (și care sunt provocate de situații exterioare, dar pe care tot tu ”le-ai atras”) sunt ”tema” amintirilor eliberate de câmpul tău energetic.

Te grăbești și cineva de la coadă, la magazin, stă la vorbe cu casiera.
Te enervezi și apare o emoție negativă (frustrare, furie, iritabilitate).

Crezi că este o ”reacție normală” la situație – dar de fapt – nu este decât ”o eliberare” a unei ”memorii celulare”.

Corpul își amintește de alte situații, în care dacă ”ai fost blocat” de cineva sau ceva – sau dacă ai fost întârziat – ai pierdut ceva.
Și ”eliberezi” acea amintire celulară prin reacția pe care o ai.

Eliberând (adică trăind acea emoție, acceptând-o și NU luptând cu ea sau neapărând manifestând-o), se creează un spațiu. Chiar dacă este o persoană sau situație care a declanșat aparent această eliberare, sau chiar dacă ne auto-blamăm pentru că am reacționat (și ni se pare un comportament spiritual necorespunzător) – este important să nu umplem spațiul creat cu alte mizerii!!

Pentru că Universul va crea o altă situație, care să declanșeze un alt process de curățenie emoțională și de memorie celulară (seamănă exact cu procesul de detoxifiere fizic!!!).

Tot ciclul se va repeta iar și iar și iar – până când celulele noastre se vor ”curăța” de tot balastul acumulat în experiențele cotidiene.
Zilnic, fiecare din noi ”curățăm” atât de multe amintiri celulare, astfel încât, atunci când reacționăm, apare un moment de vindecare celulară,
FIECARE REACȚIE ESTE UN MOMENT DE VINDECARE CELULARĂ.

Orice situație care se manifestă în exterior, este doar declanșatorul începerii eliminării amintirilor celulare.
Toate emoțiile trăite, mai ales cele negative – sunt EMOȚIILE CARE SE ELIMINĂ – care pleacă dinspre noi!

SIMȚIȚI ORICE ESTE NEVOIE SĂ SIMȚIȚI!
PERMITEȚI-VĂ SĂ GÂNDIȚI DIFERIT DESPRE REACȚIILE PE CARE LE AVEȚI.

Nu se pune problema ”să nu reacționați”.
Ci mai degrabă – să vă schimbați relația cu reacția pe care o aveți!
Nu vă simțiți nici vinovat și în nici un alt fel – ci doar TRĂIȚI REACȚIA și lăsați-o să se elibereze!
NU DUREAZĂ MULT!
NICI O EMOȚIE NU DUREAZĂ MULT!
Durează mult mai mult gândurile tip remușcare ce apar continuu după emoții și reacții!
Spuneți-vă că atunci când se întâmplă o reacție, este doar un moment energetic de purificare, prin care se scapă de o mulțime de amintiri celulare care nu vă aparțin.
Să priviți fiecare moment prin perspectiva mult mai înaltă a Conștienței.
Veți realiza că tot ce este de făcut este SĂ PERMIEȚI SĂ SE ÎNTÂMPLE TOT CE ESTE DE ÎNTÂMPLAT.
Și aici intervine un alt aspect important în procesul de CURĂȚENIE CELULARĂ: AUTENTICITATEA.
AUTENTICITATEA – onestitatea lipsită de compromisuri – înseamnă în primul rând să fii onest cu tine însăți – ceea ce înseamnă, când ești trist, să îți dai voie să fii trist.

Nu încerci să te consolezi – ca în copilărie, când părinții te sărutau, te îmbrățișau sau te mângâiau când erai trist.
Nici nu încerci să mănânci, să faci gimnastică sau să muncești, ca și comportamente de consolare ale tristeții.
Ci pur și simplu – ACCEPȚI trăirea tristeții – și ai răbdare ca ea să treacă.

Ești AUTENTIC în relația ta cu tine și NU TE MAI ASCUNZI după comportamente de consolare și gânduri de justificare.
TOATE STĂRILE NOASTRE INTERIOARE – TOATE EMOȚIILE – TOATE GÂNDURILE – TREC – precum norii pe cer.
PERSISTĂ DOAR CELE DE CARE NE AGĂȚĂM.

Dacă le lăsăm să treacă, și doar suntem conștienți de prezența lor – realizăm o importantă ”curățenie celulară” – pentru că întreaga noastră energie corporală se eliberează de ”balast”.

Vindecare apare atunci când simțind tristețea, te focalizezi doar pe trăirea stării, fără să te agăți de interpretarea mentală pe care o dă mintea ta acestei tristeți.

Iar ”spațiul” creeat prin eliberarea unei amintiri celulare neplăcute – poate fi ocupat cu altceva, de o altă energie.

Și aici intervine a doua propunere pentru 2015:

2) Folosirea ”BUNĂTĂTII”, CA ENERGIE PERSONALĂ – ÎN LOCUL ”ADEVĂRULUI”

Tot de la Matt Kahn am învățat că atunci când ”te centrezi” pe ”Adevărul” pe care îl consideri valabil într-un anumit moment al vieții – creezi cele mai mari conflicte din viața ta. Pentru că atunci când ”ai senzația” că tu deții ”Adevărul” – orice afirmație a unei alte persoane care nu corespunde acestui Adevăr te va face să reacționezi: fie să ”corectezi” persoana respectivă, fie să te aperi de ”Adevărul” celeilalte persoane.
Așa că – fie ”ataci” Adevărul altei persoane – și devii agresor, fie te aperi de atacul altei persoane – și devii victimă.

Oricum te sucești – ”Adevărul” – care este o paradigmă a MINȚII (despre care deja am discutat în multe articole că NU ESTE A NOASTRĂ – ci este o CONSTRUCȚIE FORMATĂ DIN INFORMAȚIILE LA CARE SUNTEM EXPUȘI DIN COPILĂRIE) – ESTE O CAUZĂ IMPORTANTĂ DE CONFLICTE.

În vechea paradigmă – în care căutăm ”Adevărul” – lumea este ca o junglă, în care fiecare persoană (”Ego”) pe care o întâlnim este exact ca un animal din junglă, care are propriile reguli și nu dă o ceapă degerată pe regulile tale.

Și atunci, ce face o persoană în această situație?

Se luptă, împietrește sau o ia la fugă.

Acestea sunt răspunsurile ”standard” la stres – asta facem de câte ori ni se întâmplă ceva neprevăzut (sau care ni se pare ”șocant”, diferit decât ne așteptam).
Ne luptăm, înghețăm pe loc sau fugim.

Ce pățim când un străin ne taie calea, cu intenții neclare (și aparent agresive)?

Împietrim și nu ne mai mișcăm.
Sau o luăm la fugă.
Sau luăm poziția de luptă și suntem gata să ne apărăm/să atacăm și noi.
Sunt răspunsurile ”obișnuite” și instinctive ale oamenilor în vechea paradigmă – cea a ADEVĂRULUI (care presupune că ceva este ”adevărat” și altceva ”fals”).

Ce se întâmplă când mergi la o petrecere și oamenii de acolo au alte interese decât ai tu și vorbesc despre lucruri care nu-ți fac plăcere sau pe care nu le cunoști?


Împietrești – și stai mut toată seara, fără să scoți un cuvânt.
Sau găsești o scuză și pleci cât mai repede de la petrecere.
Sau începi discuții în contradictoriu cu oricine se nimerește, pentru a-ți susține propriile puncte de vedere.
Aceleași lucruri ”ca în junglă” – doar că trăite la o altă scară.

Se poate și altfel?

DA!
Putem înlocui poziția ”ADEVĂRULUI” cu poziția ”BUNĂTĂȚII”.
BUNĂTATEA – ca și stare, NU ARE NEVOIE SĂ FIE APĂRATĂ SAU SĂ CORECTEZE O ALTĂ PERSOANĂ.
BUNĂTATEA – DOAR ”ESTE” – ȘI ATÂT!
În paradigma BUNĂTĂȚII – în poziția trăirii ADEVĂRULUI ca BUNĂTATE a INIMII – se poate și altfel.
Se poate să depășim paradigma cunoscută.

În loc să ”ne luptăm, să înghețăm sau să fugim” – vom putea să ascultăm, să sprijinim și să să facem complimente!
Instrumentul principal al manifestării zilnice, simple, a BUNĂTĂȚII este să ascultăm persoana cu care interacționăm – și să-i oferim COMPLIMENTE.

De câte ori ne întâlnim cu cineva – indiferent despre ce vorbește persoana – indiferent că se plânge de ceva, că este morocănoasă, că este prost dispusă, că este furioasă etc etc – FACEȚI-I UN COMPLIMENT!

Cu cât mai negativă este energia pe care o manifestă persoana, cu atât COMPLIMENTUL poate fi mai intens (chiar exagerat!)
Persoana se va plânge de necazurile sale (ceea ce nu reprezintă decât o manifestare inconștientă a nevoii de a se simți auzită – de a se simți CĂ MERITĂ SĂ FIE AUZITĂ – că are ceva important de spus) și noi îi vom putea răspunde:
”Ce bine arăți astăzi, chiar dacă treci prin ceea ce treci!”
sau
”Ce pasionat ești despre acest subiect! Dacă împărtășești acest lucru cu mine, mă simt special că-mi oferi acest dar – de a discuta cu mine ceea ce te frământă – subiectul despre care ești atât de pasionat! Îți mulțumesc!”
Persoana respectivă ”ELIBEREAZĂ” o ”amintire celulară” sau trăiește o emoție care are nevoie să fie eliminată. Iar dv, ca ”ascultător”, deveniți instrumentul prin care se produce procesul.
Nu comentați nimic din CE SPUNE PERSOANA. Nu intrați în ”telenovelă” și nu ”vă agățați” de energia care se dorește eliminată (pentru că o veți prelua dv!!)
În schimb – COMPLIMENTAȚI ENERGIA DIVINĂ care este acea persoană.
Și SCHIMBAȚI-I VIBRAȚIA!!
În mijlocul JOCULUI – opriți JOCUL!
ESTE DISTRACTIV!
PUTEȚI SĂ FACEȚI ȘI MAI MULT DECÂT ATÂT!
FACEȚI-VĂ VOUĂ ÎNȘIVĂ COMPLIMENTE – ÎN SPECIAL ÎN MOMENTELE ÎN CARE VĂ PLÂNGEȚI ȘI VĂ CĂINAȚI CEL MAI TARE!
Când ”plângătorul” interior nu mai termină odată cu auto-critica și jelaniile – opriți-vă în mijlocul ”litaniei” și faceți-vă un compliment!
”Ce rezistent ești – că reușești de atâta timp să faci față tuturor acestor probleme!”
”Ești minunat și special!”
Este distractiv să schimbi energia în mijlocul jocului!
Haideți să încercăm să schimbăm atât energia corpurilor, cât și cea a emoțiilor – ca exerciții constante de CURĂȚENIE, AUTENTICITATE și BUNĂTATE în 2015.

ÎN 2015 – SĂ NE PURTĂM FRUMOS FAȚĂ DE NOI ÎNȘINE – FĂCÂND ”CURĂȚENIE CELULARĂ” – FIIND AUTENTICI – PERMIȚÂNDU-NE SĂ TRĂIM EMOȚIILE PE MĂSURĂ CE SE ELIBEREAZĂ ȘI SĂ CREEĂM SPAȚIU PE CARE SĂ-L UMPLEM CU BUNĂTATE – FĂCÂNDU-NE COMPLIMENTE!!

ȘI SĂ NE PURTĂM LA FEL ȘI CU CEI DIN JUR.
PERMIȚÂNDU-LE SĂ ”SE ELIBEREZE” ȘI APOI DĂRUINDU-LE ȘI LOR COMPLIMENTE.
MICI SCHIMBĂRI POT DUCE LA MODIFICĂRI MARI – la o scară largă.
Dacă aplicăm cu toții tehnici de ”Trăire autentică” cu acceptarea ”curățeniei memoriei celulare” și de ”Bunătate” prin COMPLIMENTE – vom fi din ce în ce mai mulți care schimbăm energia majoritară din jur.

ÎN 2015 – SĂ NE SIMȚIM BINE ÎN FIECARE ZI – COMPLIMENTÂND LUCRURI MĂRUNTE, PE CARE LE FACEM BINE!
Să nu ne mai criticăm pentru ce nu facem bine.
Ci să ne complimentăm pentru orice fleac pe care îl facem bine (ce bine am coborât scara, ce bine am reușit să mă îmbrac, ce bine am făcut curat, ce minunat am eliberat furia sau tristețea etc etc!)
VA FI DISTRACTIV, mai ales la început!
SĂ NE PURTĂM BINE CU NOI ÎNȘINE ÎN FIECARE ZI DIN 2015.
SĂ NE SIMȚIM BINE CU NOI ÎNȘINE.
ȘI SĂ NE PURTĂM CU BUNĂTATE FAȚĂ DE CEI DIN JUR.
ÎN 2015 – SĂ FIM INSTRUMENTELE SCHIMBĂRII – SCHIMBÂND VIBRAȚIA ENERGIEI – ȘI SĂ NE JUCĂM FRUMOS ÎMPREUNĂ!

Math Kahn – www.TrueDivineNature.com
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii