Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Pericolul făinii de grâu

ro

07 Apr, 2014 09:36 4125 Marime text
PÂINEA (FĂINA DE GRÂU) ȘI FĂINOASELE SUNT PRINTRE CELE MAI PERICULOASE ALIMENTE PENTRU SĂNĂTATEA UMANĂ!

ATENȚIE VEGETARIENI ȘI PERSOANE CARE ȚIN POSTUL ORTODOX!

Să nu vă ”șocați” și să nu începeți să mă criticați pentru aceste afirmații.
Nu le-am făcut eu, personal.
Deși toată experiența mea medicală și personală m-au dus la concluzia că ”este ceva în neregulă” cu ”pâinea noastră cea de toate zilele”.
Cu cerealele – grânele – în general, am avut o experiență dietetică îndelungată, datorită celor peste 7 ani de alimentație macrobiotică și a altor ani buni de alimentație vegetariană și de posturi.
Iar stările de rău și foarte rău m-au însoțit în tot timpul acestor perioade.
Și nu înțelegeam de ce, pentru că, teoretic – mâncam foarte sănătos – dacă era să mă iau după toate cărțile și recomandările nutriționale oficiale.

Și apoi, treptat, am început să descopăr că mulți alți medici au aflat ce am aflat și eu.
Că ESTE ceva ”în neregulă” cu făinoasele – cu grâul – cu hrana zilnică.

Am intrat în posesia cărții ”Dieta fără gluten” scrisă de cardiologul american William Davis și apărută la Editura Adevăr Divin în 2013.
Și această carte a venit ca o confirmare a tuturor studiilor pe care le-am găsit pe Internet, a tuturor cercetărilor recente făcute de diferiți cercetători independenți – cu informații realmente ”șocante”!
Grâul modern – cel din care se face făina, care intră în structura tuturor alimentelor din super-market-uri – este un ”mutant” hibrid, obținut prin prelucrări genetice multiple – făcute fără nici un control și fără nici o testare cu privire la efectul său asupra stării de sănătate a oamenilor.
Pur și simplu – s-a presupus că organismul uman va accepta acest ”grâu modificat genetic” așa cum a acceptat mii de ani grâul ”sălbatic”.

William Davis spune în carte că ”în ultimii 50 de ani au fost create mii de varietăți noi de plante care au ajuns pe mesele oamenilor fără ca cineva să efectueze teste de siguranță. Implicațiile pentru starea de sănătate ale acestei afirmații sunt atât de imense încât doresc să o repet: grâul modern, care a suferit sute sau mii de modificări genetice ale caracteristicilor sale, a devenit principalul aliment la nivel mondial, fără ca cineva să verifice cât de potrivit este pentru consumul uman.”

M-a impresionat foarte tare și experimentul descris la pagina 26 a cărții, în care dr. Davis a luat 1 kg de semințe de grâu einkorn, un grâu primitiv, la fel ca cel pe care îl consumau egiptenii antici, le-a măcinat și din făină a făcut o pâine cu apă, drojdie și făină. A preparat și o pâine obișnuită, din făină de grâu integrală de pe piață.
El spunea că cele două făini arătau asemănător.
Dar după ce a preparat pâinea, diferențele au devenit izbitoare: din grâul sălbatic a fost obținut un aluat maroniu, mai grosier și mai puțin ușor de frământat, care nu prea a crescut mult. Chiar și mirosul său era diferit, amintind de untul de arahide. Aluatul din ”grâul modern” și-a dublat volumul (așa cum știu toate gospodinele care „coc” prăjituri).
Pâinea rezultată din grâul sălbatic a avut o textură mai compactă, amintind de cea a nucilor, iar gustul care rămânea pe limbă era unul astringent.
Dar ce a fost cel mai șocant a fost rezultatul ”testării” alimentare cu cele două pâini.
Dr. Davis este foarte sensibil la efectul grâului – de orice fel, în orice formă.
El a decis să consume în prima zi 120 de grame de pâine din grâul sălbatic.
Și-a măsurat glicemia – care a crescut de la 84 mg/dl (glicemia ”de pornire”) la 110 mg/dl – fără nici o altă reacție fizică, de somnolență, greață sau durere.
A doua zi, a repetat procedura, consumând 120 de grame din pâinea obținută cu ”grâul normal” din făină integrală de grâu.
După consumul acesteia – glicemia a crescut de la 84 mg/dl la 167 mg/dl – iar la scurt timp i s-a făcut greață, aproape că i-a venit să verse. Greața a durat 36 de ore, însoțită de crampe la stomac, noaptea a dormit prost, cu vise foarte vii, nu a putut gândi limpede deloc ziua următoare, nu s-a putut concentra și nu și-a putut desfășura activitatea profesională. Efectul a trecut complet după 2 zile.

IMPRESIONANT!

William Davis spune că tot ceea ce consumăm noi ca și ”făinoase” sau ”cereale sănătoase” sunt fabricate din acest ”grâu mutant” – care reprezintă 99% din producția mondială de grâu.

Făinoasele – cu TOT ce includ ele – inclusiv cerealele ”sănătoase” de micul dejun, făina regăsită în toate pastele făinoase, patiserie, cornuri, brioșe, plăcinte, prăjituri, cozonaci de Paște, pizza sau tăieței, colțunași sau clătite – sunt fabricate din acest grâu mutant – care are efecte DEVASTATOARE asupra corpului fizic și NU NUMAI.

FĂINOASELE au devenit alimentele preponderente ale omului modern – fără de care acesta aproape că nu poate să servească nici o masă.
S-au impus ca ”alimentele sănătoase” pe care le recomandă orice medic – și cu care ”postitorii” înlocuiesc carnea sau lactatele.
Toți medicii și nutriționiști recomandă ”cereale sănătoase” la micul dejun – sau pâine din făină integrală – la mese.

O VESTE REA PENTRU TOȚI – NU EXISTĂ CEREALE SĂNĂTOASE!
NU MAI EXISTĂ CEREALE SĂNĂTOASE!
Avem în schimb ”cerealalele moderne ”– modificate genetic – grâul hibrid cu ”mare producție la hectar” – care a fost obținut din grâul înalt, mlădios de altă dată (unde sunt lanurile de grâu din romanele lui Rebreanu? Au dispărut de mult!) cu boabele strâns lipite de spic și greu de scos prin batoze și alte prelucrări. Acum există un grâu pitic, cu foarte multe boabe ”grăsane” pe spic, ce pot fi ușor desprinse cu utilajele moderne. Iar producțiile la hectar au crescut de foarte multe ori și uite așa ”s-a rezolvat” foamea omenirii! Cu prețul transformării în alimente a unei plante ”ciudate” – prelucrate – și care nu mai seamănă cu nimic din ce a creat Divinitatea pe pământ!

Iar EFECTELE acestei manipulări genetice a grâului?
Transformarea PÂINII și a făinoaselor în otrăvuri pentru corpul nostru.
Otrăvuri cu efect tip ”drog” – pentru că odată ce începi să mănânci produse făinoase – nu te mai poți opri – vrei și mai mult, tot mai mult.
Dr. Davis spune că este exact ca la alcool.
Este suficient să iei ”o gură” – și nu te mai poți opri.
Nu există ”puțin” la consumul de făinoase (consumatorii de covrigei, de pizza, de macaroane sau de plăcinte ”calde” sau covrigi calzi știu la ce mă refer!).
Chiar și mirosul de ”coptură” din preajma cuptoarelor de pâine sau a patiserilor declanșează reacții fizice tip ”atracție ca de drog” asupra tuturor celor care trec!
Opiaceele din grâne ajung în corpul nostru inclusiv prin miros!

Grâul stimulează apetitul, are efect tip ”opiaceu” asupra creierului (cum ați văzut din testarea personală a dr. Davis), stimulează creșterea glicemiei (dr Davis lansează ipoteza că acest consum de făinoase este cauza nr. 1 a diabetului zaharat în lume – mai degrabă decât consumul de zahăr!) și declanșează un ciclul de hiperglicemie – hipoglicemie – poftă de mâncare – consum – iar hiperglicemie etc etc – care stă la baza obezității – a grăsimii depuse în jurul abdomenului (varianta în limba engleză a cărții lui Davis se intitulează ”wheat belly” – adică ”burta de grâu”! – un termen de înlocuire al sintagmei ”burta de bere”!).
Consumul de făinoase este cauza grăsimii la copii – toți cei care au ”burtică” sunt consumatori de ”bunătăți” ce conțin grâu (făină de grâu), alături de zahăr și posibil lapte praf (sau alt lactat).
CORNUL CU LAPTELE DIN ȘCOLI REPREZINTĂ O AMENINȚARE INCONȘTIENTĂ LA SĂNĂTATE COPIILOR. INTENȚIA PROGRAMULUI ESTE NOBILĂ – INGREDIENTELE SUNT ”OTRĂVITOARE”!

Dar consumul de pâine și făinoase duce și la apariția altor boli grave – precum constipația cronică, artrita (durerile de articulații și poli-artritele se însoțesc la majoritatea mâncătorilor de făinoase), diabetul zaharat, boli ale inimii, boli neurologice, diferite eczeme și erupții curioase pe piele și chiar boli psihice care seamănă sau evoluează spre schizofrenie.
De asemenea, consumul de pâine produce somnolență, confuzie mentală, tulburări de memorie, de atenție, de concentrare, stări de ”visare cu ochii deschiși” – lipsa trăirii în prezent – persoana devine aiurită – nu știe ce face – greșește frecvente în multe lucruri minore (uită cheile, uită ce are de cumpărat sau uită cumpărăturile în magazin! Și multe asemenea!) și pierde energie frecvent ca urmare a faptului că ”nu se poate aduna” sau ”concentra” mental.
William Davis scrie în cartea sa: ”De regulă, oamenii consumă cafea sau alcool pentru a obține anumite efecte mintale speciale, considerând că grâul servește exclusiv pentru ”nutriție” și că nu are nimic de-a face cu efectele psihice. Cei mai mulți dintre ei nu au habar că acest aliment recomandat de toate agențiile ”oficiale” se joacă cu mintea ta.
Aproape toți oamenii care elimină produsele de grâu din alimentația lor descriu o stare de spirit mai bună care apare aproape imediat, mai puține excese emoționale, o putere mai mare de concentrare și un somn mai profund”.

Consumul de pâine și făinoase este mai nociv asupra corpului nostru decât consumul de carne, lactate sau alimente tip animal! Chiar și decât consumul de zahăr! O spune dr. Davis în cartea sa:
”Majoritatea oamenilor rămân șocați atunci când le spun că pâinea din făină integrală de grâu crește glicemia mai mult decât zaharoza. Cu excepția unui mic aport de fibre, consumul a două felii de pâine integrală nu diferă cu nimic, ba chiar de multe ori este chiar mai nociv decât băutul unei căni de cola sau decât consumul unui baton de ciocolată.”

De aceea, vegetarienii sau ”postitorii” se simt extrem de rău, au stări de slăbiciune, amețeli, grețuri, diferite simptome digestive, sunt constipați, balonați și plin de gaze (fermentație intestinală de la făină și drojdie!) și depresivi. Și toți au senzația că ”mănâncă mai sănătos” decât ceilalți!
CE ILUZIE!
Mulți oameni care renunță la carne – dar cresc consumul de ”cereale sănătoase” – constată o degradare accelerată a stării de sănătate – care de multe ori, îi silește să se întoarcă ”înapoi” la o dietă ”normală” (cu de toate) – dar degradarea persistă. Acidoza, odată declanșată – ”se rostogolește” ca un bolovan către final.

ATENȚIE MARE LA SCHIMBĂRILE DE DIETĂ!
Nutriționișii moderni nu cunosc, cu toții, provocările cu care ne confruntăm, și multe dintre dietele propuse vă pot face să vă simțiți mai rău, decât mai bine.
Orice dietă care vă declanșează o stare de rău pe care nu o înțelegeți și nu poate fi explicată de terapeut (există ”crize de vindecare” tranzitorii, care se pot explica și trec la fel cum au apărut) – este o dietă pe care corpul dv NU O ACCEPTĂ!
Nu faceți schimbări de dietă ”după ureche” sau la sfatul ”colegului de birou”!
INFORMAȚI-VĂ!

Identificați alimentele cu care vă simțiți ”confortabil” – care nu vă dau disconfort prea mare – care nu vă dau somnolență accentuată după ce le consumați și nu vă produc dureri de intestine.
PÂINEA ȘI FĂINOASELE NU SUNT PRINTRE ELE.
ÎNCERCAȚI.

Sărbătorile de Paște sau de Crăciun înseamnă prin definiție mese încărcate cu ”făinoase” din abudență – cozonacii sau pasca, plăcintele sau chiflele, diferitele sufleuri – toate au făina de grâu ca și ingredient principal.
AVEȚI MARE GRIJĂ CU TOȚII!
Sănătatea tuturor este în mare pericol – datorită toxicității unor ingrediente atât de ”banale” precum făina de grâu.
Preferați să consumați produsele animale ca atare (ouă, carne, chiar puțin lactat!) cu vegetale cât mai multe (și așa se găsesc din plin în primăvară – preferați spanac, urzici, ștevie, lobodă, leurdă.și alte ”ingrediente naturale” cât mai puțin ”manipulate” de oameni) și EVITAȚI LA MAXIM pâinea și făina de grâu. Mai bine consumați ouă de ciocolată sau gemuri – decât făinoase!
De fapt, încercați să o scoateți – eliminați complet din alimentație – toți cei care doriți să vă recăpătați flexibilitatea articulațiilor, echilibrul greutății și limpezimea mentală.

CITIȚI CARTEA LUI WILLIAM DAVIS – ”DIETA FĂRĂ GLUTEN”!
INFORMAȚI-VĂ.
Partea I a cărții are următorul titlu:
PRODUSELE FĂINOASE: PRODUSELE DIN FĂINĂ INTEGRALĂ DIN GRÂU NU SUNT SĂNĂTOASE

Așadar, nu am spus-o eu. A spus-o un alt specialist al lumii.
UMPLEȚI-VĂ DE LUMINA SĂRBĂTORILOR – nu de otrava pâinii și a ”copturilor”.
IUBIRE TUTUROR!

http://www.centrulnatura.ro/pericolul-fainii-de-grau-nou/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii