Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Informații de la Maeștri

ro

16 Nov, 2014 08:32 1654 Marime text


Nutriția omului reprezintă o preocupară CENTRALĂ a multor oameni de știință și medici – mai ales în ultimii 100-150 de ani – în care am observat că sănătatea oamenilor s-a degradat alarmant – în condițiile unui progres material crescător și vizibil și a ingerării unor cantități de alimente pe cap de locuitor – mai mari decât vreodată în istorie!

Oamenii sunt entități complexe, alcătuite din multe părți.
Corpul material, care își trăiește existența în realitatea materială – este o entitate biochimică și fiziologică care se supune legilor biologicului.
Problema noastră cea mai mare este că NU PREA ȘTIM MARE LUCRU DESPRE ACESTE LEGI BIOLOGICE.
În afară de faptul că anumite circumstanțe sunt evident vătămătoare (focul, exploziile, cuțitele, agresiunea etc) pentru corpul material – în rest – nu prea știm mare lucru.

Sper să nu vi se pară șocantă afirmația de mai sus, în contextual acestui secol 21 în care s-au făcut atâtea descoperiri și cercetări științifice.
Am aflat multe lucruri despre părți ale corpului nostru. Despre celulele sale, despre receptorii din membranele celulare, despre alte substanțe minuscule din interiorul său.
Dar încă înțelegem foarte puțin sau de loc din FUNCȚIONAREA și mai ales, din LEGĂTURILE care există între diferitele părți ale corpului – între corpul material și hrana care intră în el, între corpul material și energia care îl locuiește – și care reprezintă totalitatea a ceea ce suntem.

Științe diferite – precum psihologia, teologia, fizica, chimia și biologia – își dispută bucăți din totalitatea ființei umane – pe care le studiază și disecă în amănunțime.
Și nu există nici o știință care să pună la un loc TOTALITATEA care suntem noi, ca entități vii – înțelegând ce ni se întâmplă în existența noastră efemeră pe pământ.

Mulți medici și cercetători au lucrat și lucrează în afara sistemelor oficiale pentru descoperirea Adevărului despre cine suntem cu adevărat.

În ultimii zeci de ani există o dezvoltare fără precedent a direcției de vindecare către INTEGRARE HOLISTICĂ și ÎNȚELEGERE SIMPLĂ, CLARĂ – a proceselor care se petrec în interior.

Am primit de curând un mail cu informații de la dna Mihaela Walter – cea care are un blog citit mult de ”fanii” direcției raw-vegane – a alimentației vii și stilului natural de viață.
http://hrana-vie.blogspot.be/p/metode-naturale-de-tratament.html

Dumneaei ne amintește cu amabilitate de personalitățile care s-au preocupat de studierea relației dintre alimente și starea de sănătate a ființei umane.

Este direcția ”logică” în care ajunge orice terapeut și vindecător, în cursul studiilor sale – pornind din orice parte a medicinei. Mai devreme sau mai târziu, oricine ajunge la ALIMENTAȚIE și DIETĂ – și apoi la STIL DE VIAȚĂ.

Citiți informațiile puse la dispoziție pe blogul dnei Walter – pentru că multe dintre ele sunt fascinante și foarte interesante.
ȘI în măsura posibilităților și timpului – vom reveni și noi cu materiale preluate din scrierile altor personalități marcante din domeniul naturismului – care au pus bazele unei înțelegeri și cunoașteri extraordinare.
Iar mulțumită Internetului – colaborărilor dintre noi și comunicărilor facile oferite de conexiunea globală – CUNOAȘTEREA TEORETICĂ ESTE ACCESIBILĂ ORICUI O CAUTĂ!

PARTEA CEA MAI DIFICILĂ RĂMÂNE TOT PRACTICA!
AȘA CUM VĂ MENȚIONAM ÎN MULTE ARTICOLE – SCHIMBAREA ALIMENTAȚIEI PRESUPUNE SCHIMBAREA COMPLETĂ A VIEȚII UNEI PERSOANE.
ACEST LUCRU INCLUDE SCHIMBAREA RELAȚIILOR – CU SINE, CU CEILALȚI, CU NATURA, CU SOCIALUL, CU ”MODA TIMPULUI”.

ORICE SCHIMBARE PRESUPUNE EXISTENȚA ENERGIEI NECESARE SCHIMBĂRII.
ENERGIA SE DUCE ȘI VINE PRIN ATENȚIA NOASTRĂ.
LA TOT CEEA CE ACORDĂM ATENȚIE NE DĂ SAU NE IA ENERGIE.

COMPETIȚIA ACERBĂ ȘI CRÂNCENĂ DIN LUMEA MODERNĂ ESTE PENTRU ENERGIE!

”ATENȚIE, VĂ ROG!” este ”comanda” auzită în școli sau în sistemele de educație.
Acolo unde îți plasezi atenția – într-acolo îți direcționezi energia.

Schimbările se fac treptat – încetul cu încetul.
Important este să începeți și să nu vă opriți, chiar dacă din loc în loc, mai poposiți să vă trageți sufletul.

Atunci este momentul să vă întoarceți către scrierile vechilor Maeștri – să vă uitați pe poveștile lor de viață – pe toate învățăturile lor – și să vă sprijiniți de exemplele lor pentru a continua procesul.
Pentru cei care au nevoie de informație, ea este din ce în ce mai disponibilă. Lucrăm laolaltă cu toții și încercăm să o împărtășim continuu.

Mulțumesc, doamna Mihaela Walter – și alături de dv, mulțumesc și doamnei Cristela Georgescu – care are un blog minunat de informare și realizează conferințe și tabere minunate pentru mămici și pentru micuții lor!
http://www.cristelageorgescu.ro/

Sunteți două doamne extraordinare – care caută în permanență Adevărul și nu sunt oprite de obstacolele de manipulare și erori întâlnite în cale.

Pe cele două site-uri pot fi găsite informații extraordinare despre rețete, diete, terapii naturale, experiențe personale în creșterea copiilor și multe altele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii