Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Gemoterapia

ro

09 Aug, 2014 10:18 2351 Marime text


Gemoterapia este cea mai nouă și mai tânără ramură a fitoterapiei, dezvoltată în mod științific în ultimii 50 ani și aplicată clinic, pe scală largă, în ultimii 30 ani, în special în Franța, Belgia, Italia, România, dar extinsă și în Anglia și în lume.

”Instrumentele” principale ale gemoterapiei sunt extractele proaspete din tesuturi tinere ale plantelor, din muguri, mlădițe, boboci și alte țesuturi tinere.

Extractele sunt preparate în forma glicero-alcoolică – adică se folosește un amestec de apă, cu alcool și glicerină, în care se lasă la macerat mugurii din plante.

Aceste produse sunt utilizate apoi ca atare, sau în diferite combinații, funcție de problemele de sănătate ale persoanelor. Au efecte puternice de detoxifiere și drenaj, adică de curățarea a organismului fizic de produșii de reziduu apăruți din activitatea zilnică a corpului, precum și de diferitele toxine introduse în organism (prin alimente, cosmetice sau aer).

Multe dintre produsele gemoterapice au acțiune mai intensă și mai profundă decât produsele fitoterapice din aceleași plante (de regulă preparate din frunze, din scoarță sau din rădăcină), dar pot fi folosite în același timp, pentru completarea acțiunii.

Gemoterapicele au ”afinități” pentru anumite organe și țesuturi, existând cărți în limba română de îndrumare pentru folosirea lor. De exemplu, gemoderivatul din mladițe de Ienupăr are o acțiune puternică asupra rinichilor, ficatului și articulațiilor. Sau gemoterivatul din Zmeur are o acțiune importantă asupra aparatului genital feminin, dar și asupra întregului sistem endocrin, în general.

Pe site-ul nostru veți găsi cele mai bune cărți de gemoterapie în limba română, traduse sau scrise de autori români.

Dr. Sorina Soescu este profesor http://www.gemmotherapy.net/index.php/teachers invitat la Școala de Gemoterapie on-line din Anglia, condusă de Nick Churchill http://www.gemmotherapy.net/


În România, gemoterapia a luat o amploare deosebită în ultimii 10 ani, dr. Sorina Soescu făcând parte din echipa de ”pionieri” care a promovat această terapie tânără www.gemoterapie.ro

Astfel, dr. Sorina Soescu este vicepreședinte al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie, precum și lector în cadrul atelierelor lunare de gemoterapie, organizate de 3 ani în Constanța.

În cadrul acestor ateliere, de peste 2 ani de zile a început studierea detaliată a produselor gemoterapice, analizate pe familii de remedii.

Până în 2012, inclusiv, au fost studiate familia Conifere, familia Ericacea și familia Rosacea. În urma proving-urilor de grup realizate cu participanții la atelierele lunare de la Constanța au fost identificate noi utilizări terapeutice ale remediilor gemoterapice și de asemenea, au fost propuse remedii noi (de exemplu, Malus sylvestris D1, mărul pădureț – care a beneficiat de un proving colectiv realizat cu ocazia celei de-a III-a Conferințe Naționale de Gemoterapie, care a avut loc în luna mai 2012 la Mamaia, în Constanța).

În prezent, în atelierele noastre de gemoterapie am început să studiem din luna ianuarie 2013 familia Oleacea – cu primul remediu al familiei, Lemnul câinesc – Ligustrum vulgare D1.

În scurt timp vom prezenta un rezumat al proving-ului colectiv al acestui remediu, iar materialul în detaliu va fi publicat în Acta gemmotherapeutica homeopathica, revista ARGH-ului.

http://www.centrulnatura.ro/gemopatie/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii