Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Arta ”fructariană”

ro

02 May, 2015 13:37 1936 Marime text


Fiecare platou fructarian – fiecare ”fructieră” aranjată artistic – reprezintă o etalare de culori și arome – pe care oamenii le regăsesc doar în visele despre Rai!Chiar și fiecare fruct în parte – reprezintă un ACT DE CREAȚIE al Naturii – un UNICAT de combinații din lumina Soarelui și sărurile Pământului.

Una dintre cele mai speciale ”descoperiri” pe care le-am făcut de când am trecut pe dieta predominant fructariană (adică de când fructele reprezintă peste 60-70% din alimentația mea zilnică) a fost aceea că FIECARE FRUCT ARE UN GUST UNIC – o aromă unică – în fiecare există o combinație unică de nutrienți – săruri minerale – vitamine – și de ”lumină” (pentru că nu există două fructe care să aibă aceeași poziție pe coroana arborelui). Unele sunt mai aproape de soare, altele mai aproape de trunchi, unele primesc mai multă lumină, altele – mai multă apă și săruri minerale.

FIECARE FRUCT PE CARE ÎL VOM CONSUMA ÎN VIAȚA NOASTRĂ ESTE UNIC.
Fiecare fruct are alte calități – și nu vom găsi două fructe la fel.

Ca și oamenii – fiecare fruct vine cu DARURILE sale unice – ce trebuie apreciate cu multă recunoștință și admirație pentru forța vieții pe care o cuprinde în interiorul său.

V-am propus în multe rânduri diferite „jocuri” cu fructele și alimentele noastre ”crude” – provenind de la Mama Natură direct.

Am mai făcut ”o descoperire” impresionantă (care a venit ca o ”constatare” a corpului, mai mult decat ”o cunoaștere” a minții):
FRUCTELE REPREZINTĂ SIMBOLUL LUMINII ȘI AL VIEȚII – și reprezintă DEPOZITE DE LUMINĂ ȘI DE VIAȚĂ pentru corp.
Cu cât un fruct este mai copt, a stat mai mult la soare, a primit LUMINA și nutrienții de care avea nevoie – cu atât mai mult acesta ”va satisface” corpul – care îl va primi ca pe un ”nectar” trimis de Univers.

Am observat că un consum de ”fructe devitalizate” (cum sunt multe dintre cele din super-market – mai ales din cele culese crude și tratate cu substanțe chimice să se coacă artificial și să reziste mai bine la transport) nu numai că nu ”satisface” corpul – dar îi și declanșează stări de ”acidoză” și reacții asemănătoare ”mâncării gătite”!
M-am trezit că după consumul unor fructe (care erau printre preferatele mele) corpul face reacții de respingere cu care eram familiarizată de la mâncarea gătită.
Mi s-a întâmplat acest lucru de la avocado nebio (și așa am avut confirmarea că în grăsimi se concentrează mai bine pesticidele și substanțele chimice – mare parte LIPOSOLUBILE și mai puțin hidrosolubile).
La fel, am pățit și cu bananele din comerț – sau cu roșiile.
Tot ce am încercat să consum în varianta ”normală” (de magazin sau super-market) – nu numai că n-a avut gustul pe care îl căutam, nu m-a ”satisfăcut” și m-a determinat să consum cantități mult mai mari – dar mi-a și provocat stări de rău evident.

În schimb – consumul fructelor organice, BIO (cumpărate cu multe dificultăți de la puținele surse existente) nu mi-au provocat aceste simptome ”de respingere” și am mâncat și mult mai puțin (m-am ”săturat” cu mult mai puțin).
Așa am aflat că s-a ”curățat” mecanismul interior al organismului, de ”selecție” a calității fructelor și legumelor crude – și că îl pot folosi în alegerea alimentelor.
Și așa mi-am confirmat că variantele ”organice”, bio – chiar merită efortul pentru procurare.

De aceea, vă încurajez, de câte ori aveți ocazia și posibilitatea – să folosiți fructe și legume organice, bio, crescute cât mai naturale și cu cât mai puține substanțe (dacă va crește cererea pentru aceste produse – se vor găsi și mai multe modalități de a deveni mai disponibile – deja există ”o modă” în marile super-market-uri, cu raionul ”bio” – mic și prost aprovizionat, dar existent).

În timp, veți remarca beneficiile acestora în organism – dar și vibrația diferită a fructelor și legumelor organice, ca surse de energie evidente pentru celulele corpului nostru.

Cu cât fructele (și legumele) au fost susținute doar cu LUMINA soarelui, cu APA și mineralele pământului – cu atât mai mult le va accepta corpul nostru în procesul de re-echilibrare a forței sale vitale.

Și cu cât este corpul mai ”detoxifiat”, mai ”curat” – cu atât CREATIVITATEA sa va fi mai evidentă și atunci JOCURILE zilnice (de-a ”bucătăria” sau altele) vor deveni ”normalul”!

Continuați să vă jucați în ”bucătărie” – să experimentați cu tot ceea ce împărtășim între noi, prin articole și discuții – cu privire la dieta de detoxifiere și la efectele alimentlor asupra corpului.
Umpleți-vă de LUMINA SOARELUI – prin intermediul fructelor plantelor care asimilează soarele și împărtășesc variantele ”ambalate” de fotoni = fructele – cu noi, oamenii și cu celelalte animale.

SUNTEM FĂPTURI DE LUMINĂ.
FĂRĂ LUMINĂ, ne simțim pierduți, confuzi, derutați, neîncrezători și pierduți în întunericul fricilor.
LUMINA ne conectează mai ușor CU IUBIREA.
Fructele ne conectează mai ușor cu IUBIREA Mamei Natură pentru toți copiii săi.
Fructele sunt UNICATE, exact ca și oamenii.
Găsiți-vă ”fructele favorite” și faceți parteneriate de durată cu ele.

Bucurați-vă de orice fruct colorat consumați în cursul zilei – admirați-i și apreciați-i unicitatea, simplitatea și în același timp atot-puternicia și abilitatea de a vă umple corpul de lumină și bucurie!

O primăvară minunată tuturor!

http://www.centrulnatura.ro/arta-fructariana/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii