Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Porţilor Deschise, la Tribunalul Constanţa

ro

17 Oct, 2018 16:34 794 Marime text
În cadrul Planului de acţiune pentru reforma sistemului judiciar, în cadrul capitolului „Asigurarea transparenţei actului de justiţie”, s-a stabilit organizarea anuală a manifestărilor de tipul „uşilor deschise”.

Consiliul  Superior al Magistraturii a hotărât ca aceste manifestări să se desfăşoare anual la data de 25 octombrie, zi cu o semnificaţie deosebită în care se sărbătoreşte şi Ziua Europeană a Justiţiei Civile.
         
Scopul acestei acţiuni este de a face cunoscută în rândul cetăţenilor activitatea instanţelor judecătoreşti, de a-i familiariza pe aceştia cu modul de desfăşurare a procesului judiciar în cadrul mai larg al realizării unei educaţii juridice şi al realizării prevenţiei faptelor antisociale.  Totodată se urmăreşte conştientizarea cetăţenilor că instanţele de judecată desfăşoară o activitate de interes public în folosul cetăţenilor.
         
În acest context, o deosebită importanţă o are implicarea studenţilor care sunt la vârsta la care se formează din punct de vedere moral.
         
În limita numărului de exemplare disponibil, vor fi oferite vizitatorilor ghiduri de orientare juridică realizate de Consiliul Superior al Magistraturii, care pot fi ulterior prelucrate de cadrele didactice cu studenţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii