Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:37 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Națională a României, marcată la Tulcea

ro

01 Dec, 2017 13:32 1026 Marime text
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele George Luchici au participat astăzi, 1 decembrie, alături de primarul Constantin Hogea, prefectul Lucian Furdui și alte oficialități tulcene, la manifestările organizate de Garznizoana Tulcea cu ocazia Zilei Naționale a României. 


După o scurtă slujbă religioasă săvârșită de Prea Sfinția Sa, Visarion Bălțat, prefectul Lucian Furdui, președintele Horia Teodorescu și primarul Constantin Hogea au vorbit despre semnificația zilei de 1 decembrie pentru români. 

„Sărbătorim, astăzi, 99 de ani de la cel mai mare eveniment istoric care a marcat existența statului național, unitar, suveran român. La data de 1 decembrie 1918, în cadrul Adunării Naționale de la Alba Iulia, s-a dat citire rezoluției de unire a tuturor românilor sub granițele României Mari. „Adunarea Națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România“. După adoptarea actului istoric al Unirii, cei peste 100.000 de participanți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia au aplaudat hotărârea de unire necondiționată și pentru totdeauna a Transilvaniei cu România. Procesul înfăptuirii României Mari a fost unul de lungă durată, început în 1859, prin unirea Moldovei cu Țara Românească, care a continuat prin unirea Dobrogei în 1878, a Basarabiei în martie 1918 și a Bucovinei în noiembrie 1918. 
În această zi de mare sărbătoare pentru toți românii, îmi face o deosebită plăcere să transmit tuturor tulcenilor cele mai călduroase felicitări și urări de sănătate, bunăstare, prosperitate și succes!“, a transmis președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu. 

Evenimentele au continuat cu depunerea de coroane de flori, dar și cu defilarea specifică acestei zile. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii