Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Libertății Presei, marcată printr-o dezbatere la Constanţa (galerie foto)

ro

03 May, 2017 14:33 1953 Marime text
La Universitatea „Ovidius” din Constanţa, în aceste momente, are loc o dezbatare prin care este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei.
 
Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR) a ales Constanța pentru a marca acest moment deoarece este un oraș în care jurnalismul are o istorie recentă agitată, iar jurnaliștii presei locale sunt printre cei mai experimentați în lupta cu vicisitudinile de naturi diverse.  
 
La dezbatere sunt prezenți membri ai AZIR, scriitoarea cu origini în Constanța  Doina Jela, precum și jurnaliști cunoscuți din Constanța.
 
În acest context, precizăm că Ziua Mondială a Libertății Presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în anul 1993, în urma recomandării UNESCO. Data de 3 mai a fost aleasă ca reper al Declarației de la Windhoek, prin care jurnaliștii au statuat principiile presei libere, în urma unui seminar UNESCO, desfășurat în Namibia, în 1991. Documentul proclama necesitatea unei prese independente, pluraliste în toată lumea și caracteriza presa liberă ca esențială pentru democrație și ca un drept fundamental al omului.
 

Mai multe informaţii despre evenimentul organizat la Constanţa puteţi citi în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Constanţa.

 
 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii