Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de hectare de vegetaţie şi stuf cuprinse de flăcări în Delta Dunării. De la ce a pornit incendiul și ce măsuri pot fi luate

ro

28 Feb, 2019 17:04 1976 Marime text
Zeci de hectare de vegetaţie şi stuf au ars joi după-amiază în extravilanul oraşului Sulina, cel mai probabil din cauza crescătorilor de animale din Deltă care incendiază stuful pentru o regenerare mai bună a plantei, a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului, Nicolae Răduş.

"Incendiul este în extravilanul oraşului şi este pe cale să se stingă. De 40 de ani de când sunt aici, crescătorii de animale dau foc stufului pentru ca planta să se regenereze şi să poată hrăni animalele. La noi, în Deltă, animalele mănâncă stuf", a afirmat primarul Răduş.


El a mai spus că niciodată incendiile nu s-au înregistrat în intravilanului oraşului Sulina şi că pentru stingerea focului nu se poate interveni.

"Nu avem cum interveni pentru că este nevoie de o navă. Şi dacă am avea navă, tot nu ar fi eficient, pentru că după un luciu de apă, este o întindere de uscat, apoi iar apă", a menţionat primarul oraşului Sulina.


Potrivit sursei citate, în Sulina şi împrejurimi ar exista 15.000 de capete de animale, un număr considerat "deranjant de mare".

 AGERPRES
Sursa foto cu rol ilustrativ: ISU Delta

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii