Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în week-end. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

ro

27 May, 2019 10:55 930 Marime text
Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locala Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au acționat weekendul trecut ( 25.05.2019 - 26.05.2019) în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locala Constanța, au fost aplicate 227 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 47.540 lei.

Redăm cu titlu de exemplu și în scop preventiv abaterile săvârșite în mod frecvent 
  • Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 56 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru pentru exercitarea unor acte de cerșetorie în zone de interes public, lăcașe de cult și proximitatea centrelor comerciale, pentru consum de alcool în locuri publice și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială.
  • OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:  22 sancțiuni contravenționale pentru opriri/staționări neregulamentare.
  • Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, art.100, alin.1, lit.f - 2 sanctiuni contravenționale pentru ocupare a unui loc de parcare marcat corespunzător și destinat persoanelor cu dizabilități. 
  • Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 66 sancțiuni  contravenționale  au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun.
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 34 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta, dar și pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde aferent parcurilor.
În cursul zilei de sâmbătă, 25.05.2019, lucrătorii instituției cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice și activității comerciale au desfășurat o acțiune tematică, în intervalul orar 08.00-16.00 în zone de interes public din municipiul Constanta:  Piața Griviței, Piața Balada, Piața Ovidiu, Autogară Sud, Capitol, Policlinica cu Plată, Termele Romane, ICIL, Casa de Cultură, Anadalchioi, Trocadero, Parc Arhelogic, Parc Tomis II, Parc Oleg Danovschi, Faleză Cazino, Cimitirul Central, ocazie  cu care au condus la sediul unității de politie locală un număr de 5 persoane și au constatat 44 abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează:
  • 10 amenzi contravenționale pentru acte de comerț stradal neautorizat,
  • 1 amendă pentru nerespectarea normelor  privind circulația pe drumurile publice in zone in care oprirea este interzisă,
  • 18 amenzi în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice,
  • 11 amenzi în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța,
  • 4 amenzi pentru încălcarea prevederilor HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață. 

„Cuantumul total al celor 44 sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de  15.590 lei.
De asemenea, au fost verificate amplasamentele tip legume fructe și cele de flori din zonele menționate anterior.
Astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locala Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii