Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrabie şi-a dat demisia din ALDE, după ce a pierdut funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei? Cum şi-a motivat demisia?

ro

02 Feb, 2018 14:52 4261 Marime text
Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie a demisionat astazi din ALDE. Demisia acestuia a fost confirmată de Daniel Learciu, unul dintre liderii ALDE Constanţa. Vrabie demisionează după ce în şedinţa de Birou Permanent Central al partidului din 31 decembrie a pierdut funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Primarul a fost înlocuit în funcţie de preşedintele filialei Medgidia, Nicolae Păun.  Edilul de la Medgidia este liber să se înscrie în orice alt partid politic, cu toate că în campania electorală locală din 2016 se jura că nu va mai face politică, înregismentat. Vă reamintim,  anul trecut, Valentin Vrabie a negociat şi cu liberalii, însă în ultimul moment înţelegerile au căzut, deoarece primarul de la Medgidia îşi dorea să primească o funcţie de conducere în partid, ceea ce nu a fost pe placul unor liberali.
Preşedintele interimar al ALDE Constanţa, deputatul Andrei Gerea a declarat pentru ZIUA de Constanţa că "primarul Valentin Vrabie pur şi simplu nu mai avea ce să caute în Biroul Judeţean extins, organism format din oameni implicaţi şi fideli acestei formaţiuni politice. Probabil sancţiunea primită, aceea de a nu mai fi vicepreşedinte al organizaţiei, l-a determinat pe acest far călăuzitor al politicii locale să demisioneze", a spus liderul ALDE. Gerea a adăugat că motivele care au stat la baza retrogradării din funcţia politică a lui Valentin Vrabie au fost "ieşirile primarului care au adus deservicii de imagine partidului dar şi lipsa de implicare în viaţa internă a organizaţiei".
Ce spune Vrabie despre demisie?
La rândul său,Valentin Vrabie susţine că "cei care vorbesc în numele ALDE mint atunci când afirmă că în Biroul Politic Naţional, acolo unde am fost prezent, s-ar fi discutat despre mine. Nici pomeneală. Am decis să demisionez pentru că nu pot să creşti un partid alături de oameni mici. Vroiam să-mi dau demisia demult, pentru că nu pot accepta să am o relaţie de slujă în raport cu PSD, partenerul de guvernare al ALDE. În următoarea perioadă voi veni şi cu alte amănunte, despre interesele locale ale PSD, tolerate de cei de la ALDE". Vrabie spune că are planuri mari pentru 2020, când vrea să candideze pentru conducerea Consiliului Judeţean şi dacă, în acest context, va apărea şi o oportunitatea politică, se va înscrie într-o altă formaţiune. Până atunci, rămâne primar indepedent. 

Citește și: Andrei Gerea, președintele interimar ALDE - „ALDE se delimitează de atitudinea vulgară a lui Valentin Vrabie”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii