Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde le poți folosi Vouchere de vacanţă de 6.300 de lei pentru salariaţi

ro

30 Jul, 2015 09:16 2607 Marime text
 
Guvernul a aprobat normele pentru voucherele de vacanţă, iar beneficiile sunt valabile atât pentru sectorul privat, cât şi pentru cel bugetar. Valoarea tichetelor va depăşi 6.000 de lei, iar cei care le primesc nu sunt obligaţi să le fosească pentru un singur sejur, informează România TV.

Voucherele de vacanţă pot fi oferite tuturor angajaţilor care au un contract individual de muncă, însă angajatorul nu este obligat să ofere aceste facilităţi. Valoarea tichetelor nu poate fi mai mare de şase salarii de baza minime brute pe ţară. Adica, cel mult 6.300 de lei. Banii pot fi viraţi şi pe card, însă vor fi cheltuiţi doar pe vacanţe.

Cine primeşte vouchere poate începe să-şi organizeze timpul. Fie merge la o agenţie de turism ca să-şi stabilească pachetul de distracţie, fie negociază direct cu hotelul sau pensiunea autorizată de Autoritatea pentru Turism. Vacanţa poate fi făcută doar in România. Dacă îi mai rămân tichete sau bani în contul online, salariatul îi poate folosi în decurs de un an, scrie România TV.

Românii pot beneficia şi de alte servicii. Relaxarea la SPA, excursiile opţionale şi chiar transportul pot fi achitate cu vouchere de vacanţă, dacă sunt incluse în pachetul turistic.

România nu este prima ţară care oferă vouchere de vacanţă. Vecinii noştri din Ungaria au introdus de mult acest sistem, iar tichetele, la fel ca la noi, pot fi folosite doar pe teritoriul ţării. Francezii însă, se bucură de voucherele de vacanţă de mai bine de 30 de ani, diferenţa este că ele pot fi folosite pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Chiar şi aşa, cei care primesc tichete de vacanţă au de unde alege: în România sunt peste 10 mii de hoteluri, pensiuni sau vile. Specialiştii în domeniu susţin că industria turistică autohtonă va avea de câştigat. Aceştia estimează că cel puţin 400 de milioane de euro vor rămâne în ţară.Sursa: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii