Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntarii Colectiv, întrevedere cu ministrul Sănătăţii şi reprezentanţi ai Guvernului

ro

16 Jan, 2016 00:00 1251 Marime text
 
O parte dintre voluntarii care s-au ocupat de victimele incendiului din Colectiv, de la finalul lunii octombrie, au avut, vineri, o întrevedere cu ministrul Sănătăţii şi cu reprezentanţi ai Guvernului,la o lună după ce premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu grupul de voluntari care a participat la transferul persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv de la spitalele din Capitală la cele din străinătate, informează romanialibera.ro.

După întâlnire ei au declarat că începând de vineri, în spitale există kituri medicale speciale pentru cei răniţi în incendiu.

Voluntarii au dorit să ştie ce pot face în perioada următoare pentru a ajuta pacienţii care sunt îngrijiţi atât în spitalele din Capitală cât şi în clinicile din afară.

„Deoarece am văzut că în această lună de când am avut prima discuţie cu oficialii din Ministerul Sănătăţii nu s-au făcut foarte multe lucruri, am vrut să venim să vedem exact ce putem face imediat în perioada următoare pentru a ajuta pacienţii", a declarat Pavel Popescu, unul dintre voluntarii care s-au implicat în acest caz.

Una dintre problemele principale sesizate de voluntari a fost cea legată de linia telefonică unică deschisă de Ministerul Sănătăţii, la care victimele incendiului de la Colectiv şi rudele acestora pot solicita sprijin.

Ministerul Sănătăţii a deschis, la sfârşitul anului trecut, o linie telefonică pentru sprijinirea răniţilor în incendiul dinColectiv, numărul de telefon pus la dispoziţia acestora fiind 021.3072.614.

Reprezentanţii MS precizau că apelanții vor primi suport pentru acoperirea costurilor tratamentelor în străinătate, a echipamentelor speciale necesare în perioada de recuperare în țară și străinătate, recomandate de medicii specialiști, precum și a altor costuri cu materiale și medicamente necesare. De asemenea, pacienții și aparținătorii acestora pot primi, la cerere, asistență socială și psihologică.


Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: toptitlenews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii