Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:36 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stenograme Vlasov susținea că a obținut acordul lui Ponta pentru preluarea ONRC

ro

15 Jun, 2015 15:40 723 Marime text
 
Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, a susținut în discuțiile purtate cu mai mulți apropiați, avute în perioada 2012 - 2013, că a obținut acceptul premierului Victor Ponta pentru trecerea Oficiului Național al Registrului Comerțului în subordinea instituției pe care o conducea.

Informațiile apar în rechizitoriul prin care Mihail Vlasov a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Într-o convorbire telefonică din data de 16 ianuarie 2013, pe care a avut-o cu o persoană neidentificată, Vlasov susținea că premierul Ponta ar fi dat "undă verde" pentru respectivul proiect legislativ, care urma să fie inițiat ori de parlamentarii social-democrați, ori de cei de la alte partide, care făceau parte din coaliția guvernamentală:

"Vlasov: Crin o să vină și el. Da' vreau să-i spui lui Victor, vreau să spun ceva. Aseară am discu... s-a discutat aseară despre Registru. Ai înțeles? 
Interlocutor: Îhî. 
Vlasov: Eu am trimis-o, am trimis-o pe Mona la el. 
Interlocutor: Da. 
Vlasov: Și a zis că-mi dă Registrul fără... că asta i-a spus, știi? I-a zis: 'Domn' ministru, am o problemă! Că eu sunt în relația asta cu Mișu de treizeci de ani. Ăsta mă omoară cu Registrul! A zis că i l-ați promis, că ce fac eu cu Registrul ăsta?' Și el a zis: 'Păi, i-l dau, că i l-am promis! Că am făcut și o lege-n sensu' ăsta și i-l dau!'. 
Interlocutor: Corect! 
Vlasov: Ce-a vrut să zică? Că a zis că dacă: 'Că dacă nu vor ai mei...'. Adică ai lui, psd-iștii... 'Îl dau la liberali și ăă...'. S-a referit la UNRC, cred că, nu? (n.n. ONC) 
Interlocutor: Da, corect, da. 
Vlasov: Că UNRC-ul e la, e la... nu? (n.n. ONRC) 
Interlocutor: Da, da. Da, da. 
Vlasov: Cred că asta. Că nu-nțelegea asta ce-a vrut să zică, a venit la mine disperată. Zic: 'Mă, cred că asta a vrut să zică!'. 
Interlocutor: Da, da, da, da. 
Vlasov: Da. Da. Deci, e clar, acolo e undă verde, trebuie doar să lucrez pe text, ca să fac ceva. Mă-ntâlnesc după-amiază cu cineva de la Curte, de la Curtea Constituțională, ca să discut subiectu' ăsta".

Ti-a placut articolul?

Comentarii