Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă MAI va suplimenta dotarea Inspectoratului General de Aviaţie cu 22 de elicoptere şi cu cel puţin un simulator de zbor

ro

17 Jul, 2018 16:00 879 Marime text
Guvernul va adopta marţi o ordonanţă de urgenţă prin care Ministerul Afacerilor Interne va suplimenta dotarea Inspectoratului General de Aviaţie cu 22 de elicoptere şi cu cel puţin un simulator de zbor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Viorica Dăncilă, scrie Agerpres.

"Dorim să ne axăm pe prevenţie şi, totodată, să fim pregătiţi să intervenim rapid în situaţii de urgenţă. La iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne, în şedinţa de astăzi adoptăm o ordonanţă de urgenţă privind achiziţia centralizată de elicoptere şi simulatoare de zbor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Ministerul Afacerilor Interne va suplimenta dotarea Inspectoratului General de Aviaţie cu 22 de elicoptere şi cu cel puţin un simulator de zbor. Astfel, capacitatea de răspuns şi de pregătire în cazul situaţiilor de urgenţă va fi substanţial îmbunătăţită", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.


Prim-ministrul a precizat că achiziţia se va face din fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, din care MAI beneficiază de aproximativ 600 de milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii