Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:05 19 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, întrevedere cu miniștrii afacerilor externe din Polonia, Turcia şi România

ro

11 Sep, 2018 17:57 572 Marime text

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu miniștrii afacerilor externe din Republica Polonă, Jacek Czaputowicz, Republica Turcia, Mevlüt Çavușoğlu cu ocazia participării acestora la consultările trilaterale Polonia-România-Turcia, care au avut loc în cursul zilei la București. La întrevedere a participat, de asemenea, și ministrul român al afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

Discuțiile s-au concentrat asupra contribuției celor trei state la asigurarea securităţii regionale şi euro-atlantice, cu accent asupra priorităţilor NATO în actualul context internațional.


Premierul Viorica Dăncilă a evocat activitățile derulate la nivelul Guvernului și al ministerelor de specialitate pentru a se asigura o participare substanțială și permanentă a României la îndeplinirea obiectivelor și misiunilor Alianţei. Având în vedere diversitatea noilor riscuri și provocări la adresa securității, a subliniat angajamentul ferm al autorităților române de a-și îndeplini obligațiile asumate cu privire la întărirea capacității de descurajare și apărare a NATO, susținerea programelor de asistență destinate statelor partenere şi participării la eforturile internaționale de combatere terorismului. S-a referit în acest context la importanţa stabilităţii şi securităţii în Balcanii de Vest şi regiunea Mării Negre, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern.

Premierul României a subliniat de asemenea importanţa solidarităţii şi unităţii membrilor NATO, precum şi responsabilitatea comună a acestora de asigura resursele necesare pentru ca Alianţa să continuă să răspundă eficient  ameninţărilor şi provocărilor de securitate actuale. A menţionat eforturile semnificative şi progresele substanţiale înregistrate de România în creşterea bugetului apărării şi modernizarea forţelor armate, precum şi în consolidarea rezilienţei naţionale, conform angajamentelor asumate la nivel aliat în 2014.

Premierul Dăncilă a exprimat dorinţa României de a continua o cooperare strânsă cu Polonia şi Turcia, în vederea promovării obiectivelor de securitate comune la nivel regional şi aliat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii