Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:51 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorel şi Andrei Hrebenciuc se vor prezenta în faţa magistraţilor de la ICCJ în Dosarul retrocedărilor ilegale

ro

12 Oct, 2015 12:06 879 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate, astăzi, un nou termen în procesul în care fostul deputat Viorel Hrebenciuc este judecat alături de fiul său, Andrei Hrebenciuc, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Hrebenciuc şi fiul său se vor prezenta la instanţa supremă şi urmează să anunțe dacă recunosc sau nu faptele pentru care au fost trimişi în judecată.
Amintim că Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015 pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor. În același dosar, fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (trei infracțiuni), iar fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu este judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălarea banilor.
Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva.
De asemenea, au fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).


sursa foto: evz.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii