Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine îi va judeca pe Dragnea, Tăriceanu, Udrea, Bica, Ponta, Greblă, Hrebenciuc

ro

13 Dec, 2018 18:31 2163 Marime text
 Membrii noilor completuri de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au fost desemnaţi joi, prin tragere la sorţi, scrie România TV. 

După repartizarea aleatorie a dosarelor, Liviu Dragnea, Elena Udrea, Alin Bica, Victor Ponta, Toni Greblă, Călin Popescu Tăriceanu, Viorel Hrebenciuc.

După repartizarea aleatorie a dosarelor, procesul privind angajărilor fictive de la Direcţia Copilului Teleorman, în care este judecat Liviu Dragnea, a picat la completul 2 penal. Aceste este format din cinci judecătoare: Encean Simona Daniela, Rog Lucia Tatiana, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Tot la acest complet a fost repartizat şi dosarul în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a depus o contestaţie în anulare la condamnarea definitivă.

La completul 1 penal - format din judecătorii Simona Cristina Neniţă, Iulian Dragomir, Constantin Epure, Marius Foitoş, Ionuţ Matei - au fost repartizate dosarele în care sunt judecaţi Victor Ponta şi Viorel Hrebenciuc.

La completul 3 penal - format din judecătorii Francisca Vasile, Silvia Cerbu, Ioana Bogdan, Anca Mădălina Alexandrescu, Ana Iancu - au fost repartizate dosarele în care sunt judecaţi Toni Greblă, Călin Popescu-Tăriceanu, Elena Udrea (contestaţie în anulare).

Toate aceste dosare au primit termen pe data de 19 decembrie.

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, susține că a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecatori, mentionand ca in masura in care se considera ca tragerea la sorti este un element echitabil, ar trebui aplicata si asupra completurilor de 1,2 si 3 judecatori de la alte instante.

"Cred ca este de datoria mea, in calitatea de reprezentant al puterii judecatoresti, sa va atrag atentia asupra unui alt lucru care mediteaza toata lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecatori. Nu e un secret ca a inceput un asalt si asupra completurilor de 3 judecatori, Va reamintesc ca nu sunt numai completuri de 3 ci si de 2 si de 1, iar in masura in care apreciem ca tragere la sorti reprezinta un element echitabil, aceasta tragere trebuie aplicata si asupra completurilor de 1, 2 si 3 judecatori din tara", a declarat Cristina Tarcea, inainte de tragerea la sorti. 
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii