Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta Rusia rămâne în continuare un adversar strategic al României

ro

31 Aug, 2016 23:17 1560 Marime text
Fostul premier Victor Ponta și-a manifestat convingerea că Rusia va rămâne "pentru mult timp", un "adversar strategic al României".

El a declarat, în această seară, la B1 TV, că autoritățile române trebuie să aibă relații strânse cu toate statele din zonă, cu excepția Rusiei, dar și un dialog ferm cu Statele Unite ale Americii cu privire la situația din regiune.

"În afară de Rusia, cu toți ceilalți trebuie să avem relații foarte strânse. Eu cred că Rusia rămâne în continuare și va rămâne mult timp încolo un adversar strategic al României", a afirmat Ponta.


În același timp, fostul prim-ministru s-a arătat deranjat de declarațiile recente ale ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James Pettit, care, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, a respins, într-un interviu acordat postului public de televiziune, ideea unei eventuale uniri a Republicii Moldova cu România, afirmând că "Republica Moldova nu este România".

Ponta a subliniat că, prin respectiva declarație, diplomatul american a arătat că "cei mari au luat o decizie legată de Moldova" și că "au bătut palma".

"În Moldova, tocmai am aflat acum câteva zile că s-a bătut palma, că de fapt anunțul ambasadorului american la Chișinău nu e așa o scăpare diplomatică. Este un semn că s-a bătut palma legat de Moldova, în sensul că noi nu prea suntem pe acolo, să ne vedem de treaba noastră că suntem mici. Cei mari au luat o decizie legată de Moldova, cea enunțată de ambasadorul american", a precizat Ponta.


El s-a declarat "speriat de lipsa reacție" a președintelui Klaus Iohannis față de declarațiile ambasadorului american la Chișinău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii