Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:59 13 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Negrescu - „Acordăm o atenție sporită problematicii de securitate, în contextul pregătirilor pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene“

ro

27 Aug, 2018 22:13 440 Marime text


Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat, luni, 27 august, ședința Comitetului interministerial pentru pregătirea și exercitarea președinției României la Consiliul Uniunii Europene dedicat problematicii de securitate, reunit la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

„Securitatea reuniunilor reprezintă una dintre principalele preocupări organizatorice pe care le-am avut în vedere încă de la începutul procesului de pregătire al evenimentelor Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din primele șase luni ale anului 2019. Am definit planul logistic și am consolidat planul de securitate pentru toate acțiunile pe care le vom organiza în țară pe durata mandatului“, a declarat Victor Negrescu.


Oficialul a menționat că o direcție a acțiunilor autorităților implicate este reprezentată și de componenta securității cibernetice, siguranța în spațiul virtual fiind, de asemenea, prioritară.

„Autoritățile române sunt pregătite pentru a răspunde incidentelor informatice. Pagina web de prezentare a pregătirilor pentru preluarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene a fost supusă, din nefericire, unor atacuri cibernetice concertate, provenite atât din exterior, cât și din interior, dar activitatea site-ului nu a fost afectată în niciun moment“, a subliniat ministrul delegat.


Din Comitetul interministerial pentru pregătirea și exercitarea președinției României la Consiliul Uniunii Europene dedicat problematicii de securitate fac parte Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile cu responsabilități în domeniul protecției și pazei.

România va asuma, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotație între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare șase luni. În timpul exercitării Președinției, România va reprezenta Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituții europene, în special Comisia Europeană și Parlamentul European, lucrând de asemenea în strânsă coordonare cu Președintele Consiliului European în cadrul procesului decizional.

Ti-a placut articolul?

Comentarii