Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Viceprimarul de la Poarta Albă a demisionat Delicoti - „Este din cauza presiunii mari venite din partea partidelor politice”

ro

26 Jul, 2013 12:41 1700 Marime text
În urmă cu câteva momente, viceprimarul cu atribuţii de primar de la Poarta Albă, Ionuţ Farcaş, şi-a dat demisia, acuzând probleme de sănătate.

Luni, Consiliul Local Poarta Albă se va reuni pentru a alege un nou viceprimar. „Nu s-ar fi ajuns aici, dacă nu ar fi fost situaţia cu mine, cu incompatibilitatea”, a explicat, în urmă cu scurt timp, primarul Vasile Delicoti.

„Este vorba de presiunea foarte mare la care a fost supus în ultima perioadă. Toate partidele politice au tras de el în ideea de a fi candidatul lor”, a mai spus Delicoti. Întrebat despre ce partide politice este vorba, Delicoti a declarat că PNL-ul şi PSD-ul au făcut presiuni pentru ca Ionuţ Farcaş să devină candidatul lor în situaţia în care s-ar declanşa alegerile parţiale în comuna Poarta Albă.

UPDATE:

Ionuţ Farcaş se află în acest moment în concediu medical. Luni, Consiliul Local va lua act de decizia lui, urmând să desemneze un nou viceprimar. Vasile Delicoti susţine că „oricare dintre cei 10 consilieri PDL din Consiliul Local Poarta Albă” poate candida pentru funcţia de viceprimar. Noul viceprimar va prelua temporar atribuţiile de primar, până când instanţa va lua o decizie în cazul procesului prin care Vasile Delicoti a contestat ordinul de eliberare din funcţie emis de Prefectura Constanţa.

Amintim că la începutul anului trecut, ANI a constatat incompatibilitatea în cazul a şase primari constănţeni (Florin Mitroi -Valu lui Traian, Vasile Delicoti - Poarta Albã, Gheorghe Moldovan - Albeşti, Traian Cristea - Costineşti, Mugur Mitrana - 23 August şi Nicolae Anghel - Castelu), arătând că aceştia au deţinut atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor RAJA. Acelaşi lucru s-a întâmplat de curând în cazul altor 22 de şefi de autoritate locală din judeţ.

Primarul Vasile Delicoti a fost singurul primar eliberat din funcţie din această cauză. Delicoti susţine însă că ordinul dat de prefectul Eugen Bola privind înlăturarea sa este unul tardiv şi din această cauză - abuziv. Delicoti susţine că potrivit legii, un astfel de ordin şi-ar fi putut produce efectele până în iulie anul trecut, afirmând, în acelaşi timp că raportul Agenţiei Naţionale de Integritate a rămas definitiv în iulie anul trecut.

Situaţia privind incompatibilitatea primarilor care au făcut parte din AGA RAJA este prezentă la nivelul întregii ţări. Şefii de autoritate locală solicită de ceva timp viceprim-ministrului Liviu Dragnea modificarea Legii ANI şi îndreptarea acestei situaţii, în contextul în care ei au reprezentat comunitatea locală în AGA RAJA potrivit reglementărilor unei alte legi care le permite acest lucru.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii