Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Verificări în cadrul DNA. Pentru mai mulți procurori s-a cerut încetarea delegării începând de astăzi. De ce afost luată această decizie

ro

06 Aug, 2018 17:11 1025 Marime text
La data 2 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a solicitat procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție evidența nominală a procurorilor delegați în cadrul direcției și care nu îndeplinesc condiția de vechime în funcție de minim 8 ani.

Potrivit DNA, situația solicitată a fost transmisă în cursul zilei de azi, 6 august 2018, dată la care prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost dispusă încetarea delegării în cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru un număr de șase procurori.

”După intrarea în vigoare a modificărilor și completărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară nu au mai fost făcute delegări ale unor procurori care nu îndeplinesc condiția de vechime de minim 8 ani, necesară pentru numirea în funcție la DNA” - au transmis procurorii DIICOT.

UPDATE. 

Biroul de Informare și Relații Publice al DNA oferă următoarele informații:

Toți procurorii din cadrul DNA, delegați pe funcții de execuție și pe funcții de conducere îndeplinesc condițiile legale.
 
1.         Numărul procurorilor delegați la DNA de la alte parchete este 12.
2.         Numărul procurorilor numiţi în  DNA şi delegați în funcții de conducere este 26.
3.         Numărul procurorilor de la alte parchete delegați în DNA în funcții de conducere este 3.
4.         Numărul procurorilor numiți în DNA și delegați la alte parchete este 2.
 
Delegarea s-a făcut în baza art.  57 alin 7 din Legea 303/2004,  de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 

”Precizăm că, pana la data de 6 august 2018, dintre procurorii delegați în funcții de execuție de la alte parchete, un număr de 6 procurori aveau o vechime între 6 şi 8 ani.
La şedința din data de 1 august a Colegiului de conducere al DNA s-a luat în discuție situația celor 6 procurori, având în vedere că, prin modificările Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, vechimea necesară numirii procurorilor în DNA s-a majorat de la 6 la 8 ani” - au transmis reprezentanții DNA.

Aceste delegări au fost dispuse prin ordine ale procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub imperiul dispoziţiilor legale în vigoare la data emiterii.

Ca urmare a colegiului de conducere al DNA din data de 1 august 2018,   s-a solicitat la PICCJ un punct de vedere asupra oportunităţii menţinerii delegărilor procurorilor care au o vechime între 6 şi 8 ani şi, eventual, încetarea delegării acestor procurori.

La data de 6 august 2018, deşi PICCJ a apreciat că „nu poate fi pusă în discuţie legalitatea delegărilor în cadrul DNA, atâta vreme cât nu este prevăzută o condiţie de vechime pentru delegarea procurorilor în funcţie de conducere şi execuţie”, cu toate acestea „PICCJ a dispus încetarea celor şase delegări care nu au o vechime de cel puţin opt ani în funcţie, pentru motive de oportunitate”.

În ceea ce privește detașarea procurorilor la DNA de la alte parchete/instituții, nu există nicio situație de acest fel.

Situația nominală a delegărilor din și la DNA, actualizată la data de 6 august 2018, este postată pe site la www.pna.ro/Despre noi/Resurse umane/Delegări.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii