Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:36 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Blaga dă cu subsemnatul la DNA

ro

03 Nov, 2015 12:09 697 Marime text
Copreşedinte PNL Vasile Blaga a ajuns în urmă cu câteva minute, la sediul Direcţiei Naţională Anticorupţie. Se pare că el va fi audiat în calitate de martor în cel de-al treila dosar al Elenei Udrea.
În dosarul cu pricina, Udrea ar fi recunoscut că a luat bani de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, însă nu pentru ea însăşi, ci pentru PDL. Aşa că fostul pedelist Vasile Blaga va trebui să scoată din joben nişte răspunsuri pertinente în faţa procurorilor DNA. 
La intrarea în sediul DNA, Blaga a declarat că a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care s-au cerut Parlamentului avizele pentru Elena Udrea, dar că nu știe nimic despre faptele cercetate.
Legat de declarația Elenei Udrea că el ar fi știut că bani care au ajuns la PDL proveneau „din șpagă de la Bogdan Buzăianu", el a spus: "Ferească Dumnezeu. Nu știu așa ceva și nici nu am auzit-o pe doamna Udrea zicând așa ceva". Cât despre faptul că banii ar fi ajuns la conducerea centrală a PDL, Blaga a susţinut că nu are habar de aşa ceva.
Amintim că procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.
Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.
"Pentru a-și exercita influența, (...) la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD și o creanță de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate cu activitate în mass-media", susțin anchetatorii.
Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.sursa foto: enational.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii