Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre militarii care și-au pierdut viața în accidentul aviatic din județul Constanța era și arbitru de rugby (GALERIE FOTO)

ro

03 Mar, 2022 09:55 4683 Marime text
 
 
  • Militarul a făcut rugby, iar ca arbitru activa din anul 2014
 
Unul dintre cei șapte militari care și-au pierdut viața în accidentul aviatic în care a fost implicat  elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, în județul Constanța, maistrul militar cls I Vlad Carp (39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare), avea legături strânse cu sportul.
 
Acesta a fost rugbyst la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța, iar acum activa ca arbitru de rugby.    
 

„O zi tristă pentru noi. Ne exprimăm regretul pentru dispariția tragică a colegului nostru Vlad Carp, în accidentul aviatic de azi-noapte. Dumnezeu să-l odihnească!“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook „Arbitri de Rugby Dobrogea“.

 

„Un băiat și un caracter frumos, cu un simț al umorului desăvârșit. Dumnezeu să-l aibă în pază! Sincere doncoleanțe familiei îndoliate!“, a menționat șeful colegiului local de arbitri de rugby, Robert Diaconescu, arbitru internațional, dar și antrenor în sectorul juvenil al CS Năvodari.

 
Militarul Vlad Carp era arbitru de rugby din 2014 și a fost delegat inclusiv la partide din Divizia Națională de seniori (al doilea eșalon al rugby-ului românesc), la Năvodari.
 
Fostul rugbyst era căsătorit și avea un copil, iar fratele său, Horia Carp, a fost și el arbitru de rugby.
 
Reamintim că elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.
 
La bord erau șapte militari, iar toți au murit. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.
  
A opta victimă în urma dublului accident aviatic din județul Constanța de miercuri seară este pilotul aeronavei care s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită. aeronava făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit, şi-a pierdut viaţa.

În imagine, Vlad Carp este primul din dreapta, în rândul de sus.

Federația Română de Rugby transmite sincere condoleanțe familiilor militarilor care și-au pierdut viața în accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, în județul Constanța, printre ei aflându-se și Vlad Carp.
 
Fost jucător la LPS Constanța și arbitru de rugby, Carp, în vârstă de 39 de ani era maistru militar cls I (scafandru marin, salvator pe mare).
 
Dumnezeu să-i odihnească în pace!, a transmis un mesaj de condoleanțe și Federația Română de Rugby.

 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Arbitrii de Rugby Dobrogea)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii