Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:42 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vântul a făcut ravagii în Capitală! În Suceava se circulă în condiții de iarnă!

ro

13 Nov, 2016 11:44 959 Marime text

Vântul puternic a făcut ravagii în Capitală, dărâmând mai mulți copaci, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București intervenind până acum în 37 de cazuri pentru îndepărtarea copacilor căzuți din cauza vântului puternic, alte 41 de intervenții fiind în desfășurare.
„De la ora 8.00 până la 10.30, au fost gestionate 37 de intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme sau pe carosabil, a bannerelor, a panourilor publicitare, a elementelor de construcții de pe fațadele blocurilor, respectiv a stâlpilor de electricitate rupți sau în pericol de cădere“, informează ISU București-Ilfov.
Potrivit sursei citate, în prezent sunt în desfășurare 41 de intervenții, la care se adaugă un număr semnificativ de apeluri care continuă să fie primite.
„Resursele angrenate în acest moment în operațiunile de intervenție pot gestiona situația, dar, dacă situația meteorologică se va înrăutăți, se poate dispune suplimentarea efectivelor, cu pompieri din turele libere sau cu echipe din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență (USISU) Ciolpani“, precizează ISU. Echipajele ISU București - Ilfov au intervenit pe străzile Drumul Găzarului, Dunăvăț, Baba Novac, Mihai Bravu, Plevna, Teiul Doamnei, Lotrioara.

De asemenea, circulația rutieră în zona de munte a județului Suceava se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunată din cauza zăpezii, iar în zona de responsabilitate a Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc se acționează cu 11 utilaje de deszăpezire, a declarat pentru Agerpres, duminică, prefectul județului Suceava.
El a spus că autovehiculele mari au avut dificultăți, din cursul dimineții, pe tronsonul Vatra Dornei - Mestecăniș, TIR-urile circulând cu viteză mică, iar în jurul orei 07.30 s-a luat decizia ca traficul greu să fie oprit pentru o jumătate de oră, astfel încât utilajele de deszăpezire să poată interveni pentru îndepărtarea zăpezii de pe șosea.
Aceeași decizie s-a luat și pentru tronsonul Câmpulung Moldovenesc - Pasul Mestecăniș.
Potrivit prefectului, nu s-au semnalat probleme deosebite în urma ninsorii căzute în ultimele ore, iar autovehiculele grele erau echipate corespunzător.
Prefectura a precizat că s-a dispus și suplimentarea numărului de utilaje de deszăpezire care acționează în zonă.
Județul Suceava se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol până la ora 18.00 și de cod galben până duminică seara la ora 20.00.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii