Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:28 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 S-a decis! UDTTMR îl are ca președinte pe Gelil Eserghep iar candidat la funcţia de deputat pe Ersun Anefi (galerie foto+video)

ro

09 Jan, 2016 15:22 1765 Marime text
 
Casa de Cultură a  Sindicatelor din Constanța găzduieşte astăzi, în organizarea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR), Congresul Național, în cadrul căruia se va desemna conducerea uniunii pentru următorii patru ani.

Vor fi desemnați prin vot președintele, precum și candidatul la funcția de deputat din partea UDTTMR pentru mandatul 2016 – 2020.

Pentru funcția de președinte s-a înscris un singur candidat, actualul președinte Gelil Eserghep, iar pentru cea de candidat la deputăţie sunt două persoane, actualul deputat, Varol Amet, și actualul subprefect al județului Constanța, Ersun Anefi.
 
Congresul Naţional a început. Sala e plină.

„Este un moment important pentru UDTTMR. Reprezentativitatea va fi una sporită, deoarece membrii care au drept la vot, astăzi, sunt mai mulţi decât în anii prevedenţi. Mă bucur că mă aflu alături de prietenii mei, de membrii UDTTMR. Statul român a oferit permanent sprijin pentru promovarea identităţii tuturor minorităţilor. La baza existenţei unei naţiuni se află câteva repere foarte importante: limba maternă, tradiţiile, istoria, religia. După 1989, Guvernul României, oricare a fost el, a sprijinit întotdeauna eforturile organizaţiile minorităţilor naţionale“, a declarat Aledin Amet, secretar de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice.  

UPDATE 2, ora 17.35:

Dintr-un număr total de 388 de persoane Gelil Eserghep a fost ales de 383 de membri ai UDTTMR.
 
„A fost ok, vă dați seama că nu pot să fiu ipocrit, am fost singurul candidat și le-am mulțumit pe această cale tuturor pentru că nu au propus pe altcineva. Respectându-se statutul s-a propus modalitatea de votare. Fiind singurul candidat vă dați seama că au zis să fie vot deschis. Și am ieșit candidat cu trei voturi împotrivă, am fost ales, și cu două abțineri, menționez că una a fost a mea, mi se părea normal”, a precizat președintele UDTTMR.  
Întrebat ce planuri de viitor are, acesta a declarat că ununea are un proiect important pentru care trebuie să se concentreze.
 
„În primul rând trebuie să ne concentrăm, avem un proiect foarte important pentru alegerile locale din anul acesta este pentru prima dată când uniunea va intra prin forțe propri. După aceea, vreau să facem o editură, vreau în același timp să accesăm alte fonduri europene, avem deja o experiență pozitivă, avem pregătirea necesară, oameni pregătiți. Deci încercăm pe cât posibil să întărim cât mai mult uniunea. Vorbesc la plural pentru că nu sunt singur, și nu am fost nici până acum singur, nu-s doar meritele mele sunt meritele tuturor. Am o echipă foarte mare, foarte puternică, formată din oameni capabili, deja erodați, trecuți prin toate treburile și am încredere că alături de ei o să duc o parte din aceste, sperăm că pe toate, dar măcar o parte din aceste obiective. Sunt un om mai ambițios de felul meu”, a completat Gelil Eserghep.

UPDATE 1, ora 17.21:

Votul a luat final, astfel cei prezenți l-au numit președinte pe Gelil Eserghep, iar Ersun Anefi este candidat UDTTMR la funcția de deputat
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii