Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:24 26 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Ponta dă cu subsemnatul în aceste momente, la Instanţa supremă!

ro

06 Nov, 2015 08:44 1116 Marime text
Victor Ponta a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) unde va fi audiat în calitate de martor în dosarul Referendumul, potrivit unor surse politice. Înainte de a intra în clădire, Ponta a spus: “Am venit să spun adevărul”. Liderul PSD a fost citat în acest dosar de către Liviu Dragnea, care are calitatea de inculpat.

UPDATE, ora 9.45:


Sursa judiciare au declarat că fostul premier Victor Ponta ar fi fost citat în dosarul Turceni-Rovinari, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. El trebuie să spună dacă vrea să formuleze cereri şi să ridice excepţii înaintea începerii judecării cauzei aflate în prezent în Cameră preliminară.
Înaintea lui Victor Ponta, la ICCJ a venit şi senatorul Dan Şova, citat şi el, alături de ceilalţi inculpaţi din dosarul Turceni-Rovinari. Judecătorul a dispus de la primul termen în Cameră preliminară citarea, pentru 6 noiembrie, a inculpaţilor din dosarul Turceni-Rovinari, care să prezinte eventualele cereri, excepţii sau obiecţii în privinţa rechizitoriului procurilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
În cazul în care avocaţii inculpaţilor din dosar au semnalat nereguli, le vor aduce în discuţie la termenul de astăzi, pentru ca acestea să fie aduse şi la cunoştinţa procurorilor DNA, iar apoi soluţionate, prin prisma normelor legale, de către judecătorul de Cameră preliminară.
În 21 septembrie, Judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a analizat, la primul termen din dosarul "Turceni-Rovinari", măsurile asiguratorii şi preventive dispuse de procurori. În urma discuţiilor din dosar, care au avut loc cu uşile închise, judecătorul a decis ca senatorul Dan Şova să rămână cu măsura controlului judiciar şi i-a respins cererea de ridicare a interdicţiei de a se apropia şi a comunica, direct sau indirect, cu Victor Ponta, alături de care a fost trimis în judecată, în dosarul Turceni-Rovinari.
Fostul premier nu a fost prezent la termenul din 21 septembrie, de la ICCJ, el mergând atunci la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, care discuta sprijinul pentru menţinerea la guvernare cu Ponta premier. Victor Ponta spunea atunci că nu a fost citat pentru acel termen de la ICCJ.sursa foto: observator

Ti-a placut articolul?

Comentarii