Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE.3 Conferinţa „Smart Star USA – Soluţii eficiente de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti” găzduită de Universitatea Ovidius din Constanţa (galerie foto)

ro

12 Oct, 2018 11:38 1939 Marime text
Universitatea Ovidius din Constanţa găzduiește astăzi în Sala Senatului, conferinţa „Smart Star USA – Soluţii eficiente de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti”. 

Evenimentul este organizat de fundaţia Laufer, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea Ovidius. 

Acest program „Smart Start USA” urmăreşte facilitarea accesului unui număr de cel puţin 10.000 de întreprinderi micro, mici şi mijlocii, dar şi de antreprenori români prezenţi anual pe pieţele internaţionale. Piaţa cu cel mai mare impact este cea a Statelor Unite ale Americii. 

În cadrul conferinţei este prezentată platforma de încriere în program. Smart Start USA urmăreşte crearea primului ecosistem românesc dedicat creşterii exportului şi internaţionalizării companiilor cu capital românesc, pe piaţa americană.

La eveniment participă reprezentanți ai băncilor partenere, ai mediului academic, ai mediului de afaceri, precum și ai administrației publice locale, printre care și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.
UPDATE 1

În cadrul evenimentului Ilan Laufer a precizat că în prezent este un buget de 500 milioane de dolari din partea celor 3 bănci.
 

”Durata de implementare a unui proiect este de maximum 7 ani. Dorim să dezvoltăm sectoarele prioritare. Exporturile românești sunt într-o dinamică majoră. Despre dezvoltarea unui sector prioritar este producția dar nu numai. Printre obiective sunt  crearea primului eco sistem din România, dezvoltarea sectoarelor economice prioritare pentru exportul românesc, creșterea de capital românesc al companiilor care exportă. Se vor caută noi piețe” – a menționat Ilan Laufer. .

 
Acesta a vorbit și despre crearea de noi locuri de muncă în economie în mod direct și indirect prin stimularea producției și exportului, despre Smart Start USA, beneficiile ecosistemului Smart Start USA.
 

”Certificarea accesul la comunitatea lor și a partenerilor tratament prioritar în baza certificatului Smart Start USA, participarea gratuită la evenimente din țară și străinătate apoi semnătura electronică pentru toți aplicantii programului, facilitarea accesului la rețeaua atașaților economici ai României în străinătate și facilitarea accesului la rețeaua Camerei de Comerț și Industrie a României în țară și străinătate” – a mai precizat Ilan Laufer.

 
Printre obiective se mai numără accesul la garanții din partea fondului de garantare și contragarantare, soluții financiare oferite în exclusivitate pentru optimizarea operațiunilor curente, acces rapid la finanțare, rată de schimb valutar fixată în avans clientul fiind protejat față de volatilitatea pieței valutare, prima platformă digitală de video bancking din românia.
 
Ilan Laufer a mai precizat că miercuri s-a lansat Smart Start și deja sunt 500 de companii care au aplicat .
 
Laufer a făcut și o demonstrație prin care a arătat cât de repede și simplu este să te înscrii și să aplici. Se intră pe pagină. Crearea unui cont. Care sunt datele care trebuie trecute numele companiei adresa capitalul social categoria producție nr de angajați cor unic de înregistrare, cifra de afaceri, profit, furnizorii, clienții străini sau români. La surse umane numele vârstă și procentul.  Conducerea la fel se completează, licență. Descrierea activității, procesul tehnologic. Produsul sau serviciul și descrierea lui. Informații financiare. La secțiunea Proiect de investiții și parteneriat: Ce vreți să faceți exact. Este un punct important acesta.
 

”De ce să alegem Statele Unite? Avem acces la o piață world wide. Dacă ne uităm la Constanța suntem puțin în urmă față de potențialul nostru. Nu trebuie să ne comparăm cu alții” – a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. Acesta a vorbit și  despre Constanța și  potențialul ei.

Edilul a mai menționat că „avem acces la orice, trebuie doar să ne apucăm de muncă“.

UPDATE 2: 

În cadrul evenimentului reprezentanții Piraeus bank au prezentat platforma lor și au menționat că băncii i se va schimba denumirea în First Bank. 

De asemenea, reprezentanții Băncii Transilvania au urat succes proiectului și au precizat că sunt pregătiți să îl susțină. 

Totodată, BCR prin Călin Marius Bogdan, a transmis că miza este să dea încrederea antreprenorilor români.

Cert Sign  prin Andrei Sârbu a declarat că societatea oferă certificare. Andrei Sârbu a vorbit despre certificate digitalizate și despre semnătura electronică calificată și a detaliat subiectul cu semnătura electronică cu valoare legală. 

UPDATE. 3

Din partea CCINA la eveniment a participat Victoria Ddragomirescu care a salutat această inițiativă și a menționat că vrea să susțină prin promovare de orice fel. 

Aceasta a menționat că CCINA se angajează să susțină implementarea proiectului în Constanța prin promovarea prin toate mijloacele de care dispune și mediul de afaceri constănțean.

”Credem că acest proiect va avea succes și în rândul mediului de afaceri din județul nostru și va fi benefic" - a declarat Victoria Dragomirescu. 


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii