Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update 1. Anca Dragomir se mai gândeşte Irinela Nicolae, unul dintre candidaţii pentru funcţia de inspector şcolar general

ro

23 Feb, 2015 10:03 2428 Marime text
Astăzi este ultima zi de primire a dosarelor pentru concursul de inspector şcolar general. Prof. Irinela Nicolae, în prezent inspector şcolar general adjunct, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că îşi va depune candidatura pentru funcţia de inspector şcolar general. „Da! Asta intenţionez să fac“, a precizat Irinela Nicolae. Concursul va avea loc în perioada 11-20 martie, la sediul Ministerului Educaţiei.

Reamintom căl la acest concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent. Totodată, candidatul trebuie să aibă o recomandare care să vizeze calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere a instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs. Candidatul trebuie să fie apt din punct de vedere medical. Concursul se va desfăşura în baza Metodologiei de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar, modificată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari pot participa şi profesorii care, la data susţinerii concursului, nu au împlinit vârsta standard de pensionare, Ministerul Educaţiei renunţând astfel la condiţia ca participanţii să aibă vârsta cu cel puţin patru ani mai mică decât vârsta legală de pensionare. Ordinul nr. 3.169/2015 al ministrului Educaţiei privind modificarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic a fost publicat în Monitorul Oficial din data de 6 februarie a acestui an.

UPDATE1: Inspectorul şcolar de specialitate pentru geografie, prof. Anca Dragomir a precizat că ia în calcul depunerea candidaturii sale pentru funcţia de inspector şcolar general, însă „până la ora 16.30 mai am timp să mă gândesc“. Precizăm că am discutat cu inspectorul Anca Dragomir la ora 15.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alus 23 Feb, 2015 22:11 O cunoastem !!!! La vremuri noi! TOT NOI Pacat ca a iesit IOHANIS PRESEDINTE cu sloganul - Politica lucrului bine facut-Bine pentru cine??? Evident pentru ei!Traiasca GASCAAAAA!!!!!!