Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Când ajunge în România Un tratament pentru cancer a înregistrat „rezultate fără precedent”

ro

16 Feb, 2016 22:03 1878 Marime text
 
Veşti bune pentru persoanele care suferă de cancer! O nouă metodă de tratare a acestei boli a dat „rezultate fără precedent'' la bolnavi în stadiu terminal și a căror speranță de viață nu mai era decât de două până la cel mult cinci luni, potrivit unor date prezentate la Washington. Rezultatele sunt extraordinare, dar reprezintă doar un prim pas.
 
Noua metodă constă în prelevarea de celule din sistemul imunitar al pacientului, numite celule T, care, în mod normal, distrug țesuturile infectate. Aceste celulele au fost modificate genetic în așa fel încât, reintroduse în corpul bolnavului, să recunoască și să lupte contra celulelor canceroase.
 
În cazul unor pacienți cu leucemie limfoblastică acută o singură doză din această terapie a dus la completa vindecare în peste 90 % din cazuri. La persoane suferind de alte tipuri de cancer al sângelui răspunsul pozitiv a fost înregistrat în peste 80% din cazuri.
 
De menționat este că șapte pacienți au avut însă complicații foarte grave, necesitând internare la terapie intensivă, iar doi dintre aceștia au murit. Aceste cifre pot fi considerate ca acceptabile în situația unor bolnavi în fază terminală, efectele secundare ale noului tratament fiind mult mai mari decât ale chimioterapiei sau radioterapiei folosite contra leucemiei, potrivit BBC.

UPDATE 2, ora 21.45
 
Medicul oncolog Daniel Coriu a subliniat că terapia nu va fi disponibilă în România pentru cel puțin cinci sau șase ani de când va deveni tratament standard contra cancerului. „Nu suntem pregătiți pentru astfel de terapii. Terapia celulară a început cu cel puțin 15-20 de ani în urmă. Bariera a fost tehnologică și mai ales ce înseamnă expansiunea ex vivo. Abia în anii recenți s-a obținut implementarea acestei tehnologii. Abia în Statele Unite este disponibilă această tehnologie, la noi va trece mult timp până să avem acces la o astfel de tehnologie. Noi vorbim de faza de trial clinic, din informațiile mele sunt în fața de trial 1 și 2. În câțiva ani de zile va deveni o terapie standard, dar din nefericire va fi valabilă doar în Statele Unite o perioadă. Probabil în cinci sau șase ani va ajunge și la noi”, a spus doctorul, potrivit digi24.ro. 
 
Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii