Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:38 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un singur român, pe lista dispăruților în urma cutremurului devastator din Italia

ro

29 Aug, 2016 12:55 1152 Marime text
Potrivit ultimelor informații, precizăm că în prezent  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) are în atenţie un singur caz pe lista persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia. Toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care figurau anterior ca fiind dispărute au fost identificate și sunt în viaţă.
 
În urma finalizării tuturor procedurilor, cele două transporturi funerare cu trupurile a şapte cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au pornit în cursul acestei zile către România, urmând să ajungă în ţară în dimineaţa zilei de mâine, transmite MAE.
 
„Costurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului”, conform unui comunicat MAE remis ZIUA de Constanţa. Menţionăm faptul că MAE a luat legătura cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră română, în vederea facilitării intrării în ţară a transporturilor funerare.
 
Echipa consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE şi cele două echipe consulare mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate în zonele calamitate, încă de la debutul crizei, continuă activitatea și demersurile specifice la fața locului până la repatrierea tuturor trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați și până la clarificarea situației persoanei de cetăţenie română declarată dispărută.
 
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 și (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
 
MAE transmite sincere condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi acordă în continuare întreaga asistență necesară.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii