Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:54 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un şef de instituţie publică este audiat la DNA, în dosarul cumnatului lui Ponta

ro

10 Jun, 2015 11:44 689 Marime text
 
Directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, a fost adus, astăzi, la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în dosarul în care sunt inculpaţi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, deputaţii Sebastian şi Vlad Cosma, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Semcu a venit la DNA însoţit de un procuror şi a intrat în sediul instituţiei fără a face declaraţii.
De câteva săptămâni, Semcu deţine funcţia de director al SC Hidro Prahova, firmă ce aparţine Consiliului Judeţean şi prin care se derulează un proiect pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare în mai multe localităţi din judeţ, iar în perioada în care a fost semnat contractul pentru extinderea reţelei de canalizare de la Comarnic, contract ce face obiectul unei anchete a DNA Ploieşti, Semcu deţinea funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.
Adrian Semcu a fost, de asemenea, deputat în Parlamentul României, iar pentru o scurtă perioadă de timp a deţinut şi funcţia de prefect al judeţului Prahova.
Surse judiciare au declarat că tot astăzi la DNA Ploieşti este aşteptat un om de afaceri care conduce o importantă companie de consultanţă cu conexiuni în lumea politică, acesta urmând să fie, de asemenea, audiat în dosarul în care este inculpat cumnatul primului ministru.
Cumnatul premierului, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme. În acelaşi dosar, au fost plasaţi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii