Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou episod din capitolul ,,Temerile Britanicilor"

ro

11 Nov, 2013 13:11 1741 Marime text
Un nou articol publicat în Daily Mail, vorbește depre pericolul ca Marea Britanie să fie învadată de imigranți români și bulgari de origine romă. După liberalizarea regimului de vize, din 1 ianuarie 2014 ar trebui să se deschidă granițele pentru orice cetățean din țara noastră, care vrea să trăiască și să muncească în Marea Britanie.
Primarul a două comune românești, citat de cei de la Daily Mail, susține că jumătate din populația comunelor Berini și Uliuc, vor pleca de anul viitor în Marea Britanie pentru salarii mai generoase și  pentru beneficiile sociale pe care le oferă statul britanic.
Mai în glumă, mai în serios, primarul a declarat că de anul viitor singura care va rămâne în comună este o capra. Proprietarul acesteia-Remus Neda, unul dintre locuitorii comunei, în vârstă de 37 de ani, a spus că speră să se poată muta cu familia acolo, să obțină o casă și să beneficieze de asigurare socială. Nu a menționat dacă are de gând și să se angajeze. Bărbatul a recunoscut că face bani buni din cerșit în Paris, unde merge câte patru luni pe an.
Mai mult de 10.000 de romi din România și Bulgaria sunt repatriați din Franța în fiecare an.
Protagoniștii reportajului au declarat că cei 40 de lei pe care îi primesc de la statul român pentu fiecare copil, nu sunt suficienţi pentru cheltuielile curente. Acesta însă a uitat să menționeze când a încercat să-și găsească un loc de muncă, pentru că nici un stat nu este obligat să le asigure existența. Oriunde în lumea aceasta oamenii muncesc pentru a-și asigura o viață decent.  Președintele Forumului European al romilor, Rudko Kawczynski, a declarat că este o prostie și o absurditate ca cineva să meargă într-o țară și să pretindă ajutoare sociale. Rămâne de văzut cât de mulți conaționali îi vor da ascultare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii